HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'FETÖ'cüler Erdoğan suikast ya da intihar eylemi yapabilirler'

FETÖ'nün TSK'nın içinde deşifre olmamak için kullandığı 'Ardışık Arama Yöntemi' deşifre belli oldu. Bu yöntemin ne olduğunu anlatan gazeteci Abdulkadir Selvi, "Şu ana kadar kendisini gizlemeyi başaran FETÖ’cülerin girişebileceği eylemler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ya da intihar eylemi" ifadelerini kullandı.

'FETÖ'cüler Erdoğan suikast ya da intihar eylemi yapabilirler'

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi FETÖ'nün deşifre olan yöntemini köşesine taşıdı. "İstihbarat ve güvenlik birimlerinin ciddi bir çalışma sonucunda çözdüğü 'Ardışık Arama Yöntemi' ise bunun bir üst versiyonu" diyen Selvi, sistemin nasıl çalıştığını şöyle aktardı:

"Kontörlü hattan TSK’daki FETÖ’cüyü arayan asker imamı, o numaranın ardından hemen diğerini çevirmiyor. Ne yapıyor? Örneğin 0532’li bir numarayı arıyor. Görüşme bittikten sonra bu kez 0532’yi çeviriyor. 0532’den sonraki ilk numarayı, 7’nci ve 5’inci rakamı değiştiriyor uydurduğu bir numarayı arayıp kapatıyor. Bir sonraki hafta ise esas numarayı arayıp görüştükten sonra, yine kendisine bildirilen rakamları değiştirip arayıp, kapatıyor. Bunu her numarayı aradıktan sonra yapıyor. Ama her defasında aynı rakamların yerini değiştirmiyor. Örneğin o asker imamına 10 kişi bağlıysa hepsini tek tek aramıyor. Her görüşmeden sonra önce bu işlemi yapıyor, sonra diğer numarayı arıyor. Değişiklikleri de kafasına göre değil, önceden kendisine bildirilen sisteme göre yapıyor. Ardışık Arama Yöntemi ile tespit edilen TSK mensuplarının isimleri ne ByLock listelerinde yer alıyordu ne de mahrem imamların itiraflarında geçti. Hatta 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yayınlanan Yurtta Sulh Konseyi listelerinde de yer almıyordu. O nedenle kendilerini gizlediler."

"Kritik iki nokta" olduğunu vurgulayan Selvi, "1- TSK içinde hâlâ hiçbir sistemle tespit edilememiş FETÖ’cülerin varlığı. 2- Şu ana kadar kendisini gizlemeyi başaran FETÖ’cülerin girişebileceği eylemler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ya da intihar eylemi" iddiasını dile getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler