HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FETÖ'nün mali yapılanmasına operasyon

İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün mali yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ'ye yönelik başta Üsküdar, Bakırköy, Ataşehir ve Pendik ilçelerinde tespit edilen 10'dan fazla adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında bazı şüphelilerin gözaltına alındığı, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Düzenlenen operasyon kapsamında bir ekip Pendik, Kurtköy’de bulunan bir siteye girdi. Ekiplerin site içerisinde bulunan bir apartman dairesinde arama yaptığı öğrenildi.

10'dan fazla adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında kadınların da olduğu şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÇIKRIKÇIOĞLU GÖZALTINDA

İstanbul'daki operasyon kapsamında gözaltına alınan isimlerden biri de ünlü iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu.

Mustafa Çıkrıkçıoğlu, aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili. Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Çıkrıkçıoğlu'nun sahibi olduğu şirket, sektörün önde gelen firmalarından biri. Metalsac AŞ. 40 yılı aşkın bir süreden beri faaliyet gösteriyor.

Kayserili iş adamı Çıkrıkçıoğlu'nun adını taşıyan bir meslek yüksekokulu Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteriyor.

EN BÜYÜK ÖLÇEKLİ ŞİRKETLER OPERASYONU

15 Temmuz darbe girişiminin ardından dün de FETÖ'ye kaynak sağladığı iddiasıyla büyük ölçekli şirketlere operasyon düzenlenmişti. Operasyonda ciro toplamı 8.6 milyar lirayı bulan 4 şirketin yönetim kurulu başkanlarının da aralarında bulunduğu 80 kişi gözaltına alınmıştı. Bu şirketler arasında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ile ünlü baklavacılar Faruk ve Nejat Güllü’nün şirketleri bulunuyor.

AA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler