HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FETÖ'nün okulunda zincirli, siyah camlı gizli odalar

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) devredilen okul ve yurt binasında inceleme yaptı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, beraberinde Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile FETÖ'nün darbe girişimi sonrası MEB'e devredilen ve bir bölümüne darbe girişimi sırasında şehit olan Fuat Bozkurt'un ismi verilen Özel Rahime Batu Koleji ve yurt binalarını gezdi.

Okulun üst katında, siyah camlı asansörle çıkılabilen iki katlı misafirhanede yatak ve dolapların olduğu 8 oda bulunuyor.

Yerleşke içerisindeki yurt binasının üst katında ise zincirlenmiş ve demir parmaklıklarla çevrili bölümde toplantıların yapıldığı ve yansıtıcıların da bulunduğu 2 büyük salon ile yatak ve dolapların olduğu çok sayıda oda yer alıyor.

Vali Toprak, inceleme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce FETÖ'nün darbe girişimi sonrası MEB'e devredilen ve darbe girişimi sırasında şehit olan Zekeriya Bitmez'in ismi verilen okulda da incelemelerde bulunduklarını anımsatarak, bu alanlarda da FETÖ üyelerinin farklı emellerini gördüklerini anlattı.

"Milletin malı millete döndü"
Bu okulun da aynı şekilde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) devredildiğini anlatan Toprak, "Milletin malı millete döndü. Burayı da milletin evlatlarına hizmet edecek şekilde dizayn ediyoruz." dedi.

Toprak, okulun bulunduğu alanda anaokulu, ortaokul ve fen lisesinin hizmet vereceğini anlatarak, okulların en kısa sürede faaliyete geçeceğini söyledi.

FETÖ'ye yönelik çalışmaların aralıksız, titizlikle sürdürüldüğünü aktaran Toprak, şöyle devam etti:

"Mekan düzenlemeleriyle, çocuklarımızın, gençlerimizin ruhunu, beynini başkalarının ruhuna ve benliğine büründürmeyi amaçlayan o altyapıları tümden ortadan kaldırmış oluyoruz. Çocuklarımızı devletimizin imkanlarından faydalandırarak; FETÖ/PDY gibi terör örgütlerinin çocuklarımızı, gençlerimizi kandırarak her türlü dini ve kutsal duyguları istismar ederek yanlış kullanılmalarının önüne de set çekmiş oluyoruz. Bu okul ve yurtlar yeniden dizayn edilirken eğitim camiasına sunmuş oluyoruz. Yeni okul ve yurtlar da yapılıyor."

Toprak, daha önce başka bir okuldaki incelemesiyle ilgili sosyal medyadan kendisine hakaret edildiğini anlatarak, "Bu örgütün geldiği noktayı ibretle gördük. Oraya gittiğimizde MEB'in istediği standartların dışında, hiçbir şekilde beyanda bulunulmayan yerler olduğunu tespit ettik. Ama Twitter üzerinden öyle kampanya başlatıldı ki 'Devletin valisi ayakkabıyla camiye, mescide girdi, dinimize hakaret etti' gibi yalan, yanlış algı yaratmaya çalıştılar. Hesaplarına bakıldığında ise bunların yurt dışından yönetildiği, kimliklerinin tespitinin de mümkün olmadığını güvenlik birimlerimiz bana ifade ettiler." ifadelerini kullandı.

Toprak, okulda yaptığı incelemelere ilişkin, "Bunların göründüğü gibi olmadıklarını, oldukları gibi de görünmediklerini ibretlik bir kez daha baktık ve inceledik. Gerisini de milletimizin değerlendirmesine ve bundan sonra bu gibi yapıların tezahür etmemesi için ibret alma noktasında tüm kamuoyunun bilgisine sizlerin aracılığıyla sunuyoruz." diye konuştu.


En Çok Aranan Haberler