HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Feyzioğlu'ndan önemli açıklamalar

Yalova'da konuşanTürkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, cumhurbaşkanı adaylığı süreciyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Feyzioğlu'ndan önemli açıklamalar

YALOVA, (DHA) -Cumhurbaşkanı adaylığıylakonusunda hiçbir beklentisinin olmadığını söyleyen Feyzioğlu, vatandaşların son dakika belli olacak olan adaylarla ilgilikıyaslama yapma imkanı bulamayacağını söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Yalova Barosu'nun yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'nun hazır bulunduğu tören öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Adaylığı konusunda isminin konuşulmasınıdeğerlendirdi. "Kendimle ilgili benim hiçbir beklentim olmadı, olamaz" diyen Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanlığına aday olunmaz. Cumhurbaşkanlığına aday gösterilir. Temsil ettiğim meslek adına, başında bulunduğum meslek örgütü adına böyle bir teveccühü büyük bir onurla karşıladım. Yani ismimin geçmesini. Ben, son dakikacılığı milli iradenin tecellisi açısından yanlış bulduğumu ifade edeyim. Adayların aylar öncesinden belli olması gerekirdi kanaatindeyim. Çünkü seçmen kıyaslama imkânı bulmadan, 'kim kimdir' onu bilemeden sandığa götürülüyor. Muhalefetin adayı daha yeni belli oluyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayı da söylendiğine göre temmuz başında belli olacak. Son dakikalarda belli oluyor. Sadece propagandaya, tanıtıma vakit kalmayacak demiyorum, insanların düşünmesine de yeteri kadar vakit kalmayacak. Tartışmaya da vakit kalmayacak" dedi.

Barolar Birliği olarak herkesi kucaklayan bir yapıda olduklarını söyleyen Feyzioğlu, cumhurbaşkanı adayında olması gereken özellikleri şöyle sıraladı: "Bizim açımızdan Cumhurbaşkanının ismi üzerinden konuşmamız, takdir edersiniz ki mümkün değil, doğru değil. Çünkü biz, Türkiye Barolar Birliği olarak herkesi kucaklayan bir yapıdayız. Ben sadece belli kesimin Barolar Birliği Başkanı değilim, tüm Türkiye’nin Barolar Birliği Başkanıyım. O yüzden 'şu isimdir', 'o isimdir' diyemeyiz. Ama cumhurbaşkanı 76 milyonu kucaklaması gerektiğini, Anayasa’nın değişmez maddelerinde nitelikleri belirlenmiş olan cumhuriyeti koşulsuz sahiplenmesi zorunluluğunu ifade etmem lazım. Yani özgürlükçü bir laiklik anlayışını, sosyal devleti, hukuk devletini çoğulcu-katılımcı demokrasiyi kendisine ilke edinmiş olmalıdır."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, 30 Mart Yerel Seçimlerinin aksine, yıpratıcı, kırıcı geçmemesini dilediğini söyleyen Feyzioğlu, "Arkadaşlar belediye başkanı değil, cumhurbaşkanı seçiyoruz. Danıştay konuşmamda daaltını çizerek ifade etmiştim bunu. Kırıcı bir seçim süreci, belden aşağı cümlelerin kullanıldığı bir seçim süreci, seçilen cumhurbaşkanını daha seçilmeden yaralar, cumhurbaşkanının 76 milyonu bir bütün olarak kucaklamasını da zorlaştırır. O yüzden benim temennim yarışın cumhurbaşkanlığı seçimine yakışır şekilde geçmesi arkadaşlar" dedi.

Metin Feyzioğlu, bir gazetecininismi geçen adayların mevcut kriterlere uyup uymadığı şeklindeki soruya ise, "Buna halkımız karar verecektir. Dediğim gibi benim de herkes gibi bir oy hakkım var. Bu kriterleri kendi oyumuzu atarken değerlendireceğiz. Kimin kriterlere uyduğunu uymadığını milletimiz en doğru kararı verecektir" diye cevap verdi. Daha sonra Yalova Barosu'nun açılış kurdalesini davetlilerle birlikte kesen Metin Feyzioğlu, baro çalışanları ile selfie çekti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler