HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Figen Yüksekdağ soruşturmanın ardından açıklamada bulundu

HDP Van milletvekili Figen Yüksekdağ'a terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan dolağı soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın ardından Figen Yüksekdağ açıklamada bulundu.

Figen Yüksekdağ soruşturmanın ardından açıklamada bulundu

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında soruşturma başlatıldı. Figen Yüksekdağ'a "Sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz" sözlerinden dolayı soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, Figen Yüksekdağ'ın 19 Temmuz'da Kobani'deki (Ayn el Arap) temaslarının ardından geldiği Suruç ilçesinde katıldığı programda yaptığı, "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz, bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" konuşmasından dolayı soruşturma başlattı. Başsavcılık, "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan başlattığı soruşturmada Yüksekdağ'ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğuna karar verirse, Anayasanın 83. maddesine istinaden, "Dokunulmazlığının kaldırılması" talebinde bulunacak. Hazırlanacak fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderilecek.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ önemli açıklamalarda bulundu. İşte Yüksekdağ’ın açıklamalarından satırbaşları:

“Söylediğim sözlerin arkasındayım. Söylediğim sözlerde yanlış hiçbir şey yoktu. Yanlış olan sözlerimin çarpıtılmasıydı. Ben o gün, “Biz sırtımızı PYD’ye YPG’ye YPJ’ye dayıyoruz” dedim. Ne demek bu, IŞİD’e karşı mücadele eden bir güce yaslıyoruz. Bu, teröre sırtını yaslamak değildir. Bir barbarlığa karşı mücadeleden halk iradesine yaslamak demektir. Gelin siz de PYD’ye sırıtınız yaslayın dedim. Ama bu sözlerimi söylemiyorlar. Sırtınızı IŞİD’e yaslamayın. Bugün de aynı şeyi söylüyorum, siyasi iktidar sırtını Rojava’ya, Kobani’ye yaslasın. Bizlerin güvendiği kadar güvensin. Oranın halkları hiçbir zaman Türkiye’nin düşmanı olmadı. Hakkımda açılan soruşturma dokunulmazlık konusunun bizim nezdimizde değeri yoktur, hükümsüzdür. Meşru olmayan geçici bir hükümet döneminde alınıyor bu karar o yüzden hükümsüzdür. Daha önce partilerimiz, kapatıldı dokunulmazlıklar kaldırıldı, biz çok şükür çok daha güçlü geldik.“

FİGEN YÜKSEKDAĞ KİMDİR?

Figen Yüksekdağ Şenoğlu (d. 1971), Türk siyasetçi. Halkların Demokratik Partisi eşbaşkanı ve 25. dönem milletvekilidir. Çiftçilikle uğraşan bir ailenin 10 çocuğundan dokuzuncusu olarak 1971 yılında Adana'nın Ceyhan ilçesinde doğdu. Lise çağlarında sosyalist hareketle ilgilenmeye başladı ve İşçinin Yolu dergi çevresine katıldı. 18 yaşında bir sokak gösterisinde tutuklandı ve gözaltında kaldı. Sonrasında ailesinden uzaklaşarak öğrenci evlerinde kaldı. 8 ay sonra İstanbul'a gelerek Özgür Gençlik çevresine katıldı.

Atılım gazetesinde birlikte çalıştığı Sedat Şenoğlu ile, Şenoğlu cezaevindeyken evlendi. Figen Yüksekdağ uzun yıllar kadın haklarıyla ilgili konularla ilgilendi. Atılım gazetesinde yayın kurulu üyesi olarak çalıştı ve Sosyalist Kadın dergisinin editörlüğünü yaptı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) genel başkanlığını da yapan Yüksekdağ, Haziran 2014'te HDP II. Olağan Kongresi sonunda partinin eşbaşkanı olarak seçildi. Figen Yüksekdağ 2015 milletvekili genel seçimlerinde Van milletvekili seçildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler