HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fikirtepeliler'e ruhsat müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Kadıköy ilçe sınırları içindeki Fikirtepe'’de kısa zamanda ruhsatları vermeye başlayacak.

Fikirtepeliler'e ruhsat müjdesi

ANKARA (İHA) - Bakanlık ayrıca ,Fikirtepelilerin ruhsatları alabilmeleri için bölgede ofisler kuracak. Bakanlar Kurulu kararı ile “riskli alan” ilan edilen Fikirtepe'’nin, imar planları askı aşamasında. 6 bin 341 binanın bulunduğu alan konut, yol ve konut artı ticaret alanı olarak planlanmıştı. Askı aşamasındaki planlara Bakanlık daha sonra son şeklini verecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Fikirtepe'’nin daha önce yapılan imar planlarının yürümediğini Bakanlık olarak sorumluluk hissedip işe el koyduklarını belirtti. Bakan Bayraktar, “"Kimseyi mağdur etmeden Fikirtepelilerin memnun olacağı bir imar planı hazırladık"” dedi. Fikirtepe'’de en kısa zamanda ruhsatların dağıtılmaya başlanacağına dikkat çeken Bakan Bayraktar, "”Ruhsatların dağıtımı için Fikirtepe'’de bir ofis kuruyoruz.Ruhsatları orada, yerinde vereceğiz. Fikirtepelileri harçlardan muaf tutacağız. 6306 saylı kanun kapsamında isteyene kredi, isteyene kira yardımı yapacağız. Arsa sahiplerinin 2/3 çoğunluk ile anlaşması durumunda ise Fikirtepe'’de süreç daha çabuk işleyecek, vatandaşlar beklemeyecek"” diye konuştu.

Bakan Bayraktar, “Fikirtepe'’de geçmişten gelen bir yoğunluk olduğunu onu da çok fazla değiştiremedikleri, ancak o yoğunluğa uygun olarak altyapı ve sosyal donatı alanları düzenlediklerini belirtti.

KENTSEL TASARIM PROJELERİ

Bakanlık, planla birlikte bölgenin kentsel tasarım projelerini de hazırlamaya başladı.Parsellerin yüzde 25 i oranında sosyal donatı ve park alanlarının ayrıldığı kentsel tasarım üzerinde çalışan Bakanlık, bölgedeki yapılaşma koşulları ve nüfus yoğunluğunu dikkate alarak ulaşım planlaması yapacak. Bakanlık ayrıca Fikirtepe'’de, İstanbul’un siluetine uygun bir çalışma yapacak. Avam projeler, çevre ve peyzaj düzenlemeleri, dış cephe uygulamalarıyla modern ve geleneksel tasarım sentezlenecek. Binaların çevreye duyarlı, enerji ve su tasarruflu, yeşil binalar olması için Bakanlık yatırımcıların teşvik edilmesini sağlayacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler