HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Filistinlilerden "ABD temsilcilikleri kapatılsın" talebi

Filistinlilerden "ABD temsilcilikleri kapatılsın" talebi

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etmek isteyen Filistinliler, ABD'nin Filistin topraklarında bulunan tüm güvenlik, siyasi, kültürel ve ekonomik temsilciliklerinin kapatılmasını istedi.

Filistinli fraksiyonların çağrısı üzerine işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan Amerikan Kültür Merkezi'nin (Amerikan Evi) önünde bir araya gelen göstericiler, işgal altındaki topraklarda bulunan ABD'ye ait tüm temsilciliklerin kapatılması talep etti.

Filistin davasında ABD'nin izlediği İsrail yanlısı politikaları eleştiren döviz ve pankartların taşındığı gösteride, Filistin yönetimine "ülkedeki ABD'li görevlilerin kovulması ve temsilciliklerin kapatılması" çağrısı yapıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kudüs kararını" protesto eden göstericiler sık sık "Kudüs, Filistin devletinin başkentidir", "ABD işgal devletinin saldırılarının ortağıdır" ve "ABD defol" şeklinde sloganlar attı.

- "Gösterilere devam edeceğiz"

Öte yandan gösteriyi organize eden İslami ve Ulusal Güçler Bloku Koordinatörü İsam Ebubekir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "ABD'nin Kudüs kararını protesto etmeyi amaçlayan gösteri ve eylemlerimize devam edeceğiz." dedi.

ABD'nin işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan görevlilerinin kovulmasını ve temsilciliklerinin kapatılmasını talep ettiklerini kaydeden Ebubekir, "Trump'ın Kudüs kararını reddettiğimizi ve ulusal haklarımıza olan bağlılığımızı ortaya koymak için bugün böyle bir gösteri düzenledik." diye konuştu.

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde 2010 yılında kurulan Amerikan Evi, kendi ifadelerine göre bölgede ABD kültürünü yaymayı hedefliyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurduğu 6 Aralık 2017'den bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleniyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler