HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fırat Kalkanı şehitlerine veda

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında, 9 Eylül Cuma günü şehit olan 3 asker memleketlerinde, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Fırat Kalkanı şehitlerine veda

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında muhalifler ile terör örgütü IŞİD arasında Tell El Hava bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir tankın isabet alması sonucu şehit olan 3 asker son yolculuklarına uğurlandı.

ANKARA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şehit düşen Tankçı Uzman Onbaşı Burak Türkoğlu, Ankara'da son yolcuğuna uğurlandı.

Şehit Türkoğlu için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi. Türkoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, askerler tarafından Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Şehidin annesi Cemile, babası Halil ve kardeşleri Berkant ile Hatice taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, milletvekilleri, emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi.

Şehit Türkoğlu için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Daha sonra, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşındı. Tören geçişi sırasında askeri erkan ile vatandaşlar şehidi selamladı.

Türkoğlu'nun cenazesi, defnedilmek üzere Haymana ilçesine götürüldü.

"DÜŞMANI GÜLDÜRMÜYORUM, AĞLAMIYORUM BEN"

Şehit Tankçı Uzman Çavuş Halil Gedik'in cenazesi, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde toprağa verildi.

Cenazenin getirilişi sırası evin önünde toplananlardan bazıları gözyaşlarını tutamadı. Bazı yakınları şehidin tabutuna sarıldı. Acılı baba Nihat Gedik de tabuta iki eli ile sarılırken, "Oğlum seninle gurur duyuyorum" dedi. Ardından anne Melahat Gedik, evden çıkıp oğlunun tabutunu okşarken "Düşmanı güldürmüyorum. Ağlamıyorum ben" diyerek oğlunun tabutunu son kez öptü.

Şehit Gedik'in 3 kız kardeşi Ayşe Tok, Sebile Delen ve Emine Gedik de tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Şehit Gedik'in cenazesi burada silah arkadaşları tarafından cenaze aracından alınarak törenin yapılacağı alana getirildi.

Öğle namazının ardından düzenlenen törene Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Coşkun Çakır, Yusuf Beyazıt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, 48'inci Piyade Alay ve Garnizon Komutanı Albay Aykut Biçeroğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, siyasi parti il başkanları, belediye başkanları ile şehidin ailesi ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Şehit Gedik'in öz geçmişinin okunması ile başlayan törende kılınan cenaze namazı sırasında Vali Can'ın yanında saf tutan baba Nihat Gedik'in metanetini koruduğu görüldü. Anne Melahat ve kız kardeşleri cenazeyi kurulan çadır altında oturarak hüzünle izledi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Gedik'in cenazesi silah arkadaşları tarafından yeniden cenaze aracına taşındı. Cenazenin taşınması sırasında çok sayıda kişinin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere ilçeye bağlı Üçyol Köyü'ne götürüldü.

ERZURUM ŞEHİDİNE VEDA ETTİ

Şehit Uzman Er Burak Karakoç, memleketi Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin yakınları cenaze namazı öncesi şehidin Türk bayrağına sarılı naaşına sarılarak gözyaşı döktü.

Törene Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, Ak Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Birgül-Abdurrahim Karakoç çiftinin 2'si erkek 3 çocuğundan en büyüğü olan Burak Karakoç'un yakınları tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin annesi Birgül ile kız kardeşi Nurgül Karakoç boyunlarına astıkları Türk bayrakları ile güçlükle ayakta durabildi.

Şehidin babası Abdurrahim ve erkek kardeşi Bilgihan da son kez tabuta sarılarak şehide veda etti. Bekar olan Burak Karakoç'un cenazesi Pasinler ilçesine bağlı Korucuk köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler