HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fırat Kalkanı'nda şehit sayısı arttı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yürütülen operasyonda Suriye'nin El Bab bölgesinde DEAŞ'lı teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerin sayısı ikiye yükseldi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 134'üncü gününde El Bab merkezine ilerlemeye çalışan Özgür Suriye Ordusu güçlerine destek veren Türk askerlerinin bulunduğu bölgeye DEAŞ'lı teröristler saldırı düzenlendi.

Saldırıda 1 asker şehit olurken, 3 asker de yaralandı. Şehit askerin cenazesi ve yaralı askerler Kilis ve Gaziantep'teki hastanelere getirildi.

Ancak yaralı askerlerden biri daha Gaziantep'te tedaviye alındığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit askerin cenazesi, işlemleri için morga kondu.

ŞEHİT SAYISI İKİYE YÜKSELDİ

Bugünkü saldırıda şehit olan asker sayısı 2'ye yükselirken, yaralı 2 askerin tedavisinin ise devam ettiği belirtildi.

Öte yandan TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığınca, Suriye'nin kuzeyindeki Bzaghah, Kabr Al Mukri, Suflaniyah ve Zammar bölgelerine hava harekatı düzenlendi. Hava harekatında, terör örgütü DEAŞ mensuplarının barınma yeri, savunma ve silah mevzisi olarak kullandığı tespit edilen 12 hedef ateş altına alınarak imha edildi. İlk değerlendirmelere göre, 14 DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Görevlerini başarıyla gerçekleştiren jetler, emniyetle üslerine döndü.

MALATYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat Kalkanı harekatında terör örgütü DEAŞ'ın saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Hüsnü Bilgiç'in acı haberi Malatya'daki ailesine ulaştı.

Fırat kalkanı harekatında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Hüsnü Bilgiç'in şahadet haberini Malatya’nın Arapgir İlçesi Çarşı Mahallesi'nde oturan baba ocağına askeri yetkililer bildirdi. Acı haberi alan şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Bekâr olduğu öğrenilen Şehit Bilgiç’in 5 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptığı öğrenildi.

SOSYAL PAYLAŞIMI YÜREKLERİ DAĞLADI

Şehit Komando Astsubay Çavuş Hüsnü Bilgiç’in sosyal medya paylaşımı yürek dağladı. Şehit Bilgiç, dalgalanan Türk Bayrağı fotoğrafı ile yaptığı paylaşımda "Bizde emanete ihanet yoktur. Ancak ve ancak ülkesi, milleti, devleti uğrunda verilecek can vardır." ifadelerine yer verdi.

Jandarma Astsubay Hüsnü Bilgiç’in cenazesi yarın Malatya’nın Arapgir İlçesi’nde bulunan Hacı Osman Ağa camiinde ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 134'üncü gününde El Bab kentinde DAEŞ'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 2 asker, silah arkadaşlarının omuzlarında memleketlerine uğurlandı.

Suriye'nin El Bab bölgesinde DEAŞ'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hüsnü Bilgiç ile Astsubay Kıdemli ÇavuşHamza Şimşek'in cenazeleri otopsi ve işlemlerin ardından cenaze araçları ile peş peşe Gaziantep Havalimanı'na götürüldü. Havalimanında düzenlenen uğurlama törenine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, askeri erkan ve idari amirler katıldı.

Yapılan duaların ardından şehitlerin naaşı, silah arkadaşları tarafından ayna anda omuzlanarak, uçaklara taşındı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 2 ayrı uçağa aynı anda yerleştirilen şehitler, memleketleri Ankara ve Malatya'ya uğurlandı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler