HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Flört etmek suç mu oluyor?

Tasarının öngördüğü bazı maddeler çocuk mağduriyetini ortaya çıkartırken, tacizin “ani” olarak yapılmasına ceza indirimi geliyor.

Flört etmek suç mu oluyor?

Kadınlara ve çocuklara karşı cinsel saldırı suçlarında ceza artırımı öngören yeni yasa tasarısına karşı kadın örgütleri ortak bir açıklama yaparak, tasarının vaat edilen gibi cezaları arttırmadığını savundu.

Şiddete Son Platformu’na üye 243 kadın derneği dün ortak yazılı bir basın açıklaması yaptı.İstanbul Feminist Kollektif’in yönlendirmesiyle dün öğle saatlerinde sosyal medyadan da çok sayıda kadın #sözdecezaartirimiozdecezasizlik ‘hashtag’i ile tasarıyı eleştirdi.

Tasarıya en büyük tepki, çocuklara karşı işlenen istismar suçlarında ceza artırımına gidilirken kadınlara yönelik bu tip suçlarda herhangi bir düzenleme yapılmaması. Cinsel saldırı suçlarında, mağdurların beden ve ruh sağlığının teşhis edilmesi için adli tıp raporunun ortadan kaldırılması da tepki çekiyor. Çünkü kadınlara karşı şiddet uygulayanlar için mevcut düzenlemelerde ceza artırımı söz konusuyken yeni tasarının ceza artırımı daha zor koşullara bağlanıyor.
Şiddete Son Platformu, 243 kadın derneği imzasıyla yayınladığı açıklamada yeni tasarının “özde cezasızlık” olduğunu savundu. Milliyet'in haberine göre, düzenlemeyle özellikle 15-18 yaş arası kadın ve erkeklerin rızalarıyla girdikleri cinsel ilişkinin cezasının artırılacağını paylaşan platform, mevcut durumu ve yapılması planlanan bu değişimi şöyle anlatıyor:

RIZA ARTIRIM SAYILIYOR

“Tasarı, tam tersine, gençlerin kendi rızalarıyla giriştiği cinsel eylemlerin cezasını artırmaktadır. Flört eden genç kadın ve erkekleri daha uzun sürelerle hapse atma tehdidiyle cezalandırmak istemektedir. Gençlerin flörtüyle, ülkemizde büyük bir sorun olan ‘çocuk yaşta ve zorla evlendirmeler’ konusu iki ayrı konudur.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler