HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fotoğraf festivali öncesi PKK gerginliği

Marmaris'te, ilk defa düzenlenen Uluslararası Fotoğrafçılık Festivali öncesi terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ve PKK bayrağının bulunduğu bir fotoğrafın standa konması tepkilere neden oldu.

İlçede,17-22 Kasım tarihleri arasında Marmaris, Köyceğiz, Datça Turizm Altyapı Birliği'nin (MARTAB) organizasyonunda düzenlenecek "Uluslararası Fotoğrafçılık Festivali” öncesi Sevgi Yolu'nda stantlara fotoğraflar asıldı. Eserler arasında terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan ve PKK bayrağının bulunduğu fotoğrafı gören vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Fotoğraf standının bulunduğu yerde eserlerin asılmasına yardım eden fotoğraf sanatçısı Seyhan Terzioğlu ile vatandaşlar arasında sözlü tartışma başladı.Duruma tepki gösteren vatandaşlar fotoğrafın kaldırılmasını talep etti. Artan tepki üzerine fotoğraf görevliler tarafından alınarak götürüldü.Olay yerine çağrılan polis ekipleri ortamı sakinleştirerek gerginliğin büyümesini önledi.

Fotoğrafa tepki gösteren Kuyumcu İsmail Gündüz, bu fotoğraf ve benzerleri yayınlandığı takdirde Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'na izin veren yetkili kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Eserin sahibi foto muhabiri Emin Özmen de, "Marmaris gibi dünyaya açılan bir yerde bu tür düşüncelere sahip olunması beni hem şaşırttı hem de üzdü. Kısa sürede yanlış anlaşılmaların düzeltileceğine inanıyorum. Festival başladığında orada olacağım ve fotoğraflarımla ilgili açıklamalar yaparak insanları bilgilendireceğim” ifadesini kullandı.

MARMARİS BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

Festival öncesi yaşanan gerginliğin ardından Marmaris Belediyesi konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu sözlere yer verildi: "17-22 Kasım tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek olan Uluslararası Marmaris Fotoğraf Festivali'nde yer alacak sergilerden birisi ile ilgili bir yayın organımızda yer alan gerginlik ifadesi sergi hazırlığını izleyen esnaf arasındaki kısa süreli tartışmadan kaynaklanmıştır. Festival görevlilerinin araya girip bilgilendirmesi sonucu tartışma engellenmiş olup bunun dışında bir gelişme yaşanmamıştır.”

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler