HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransa'da askerlere bıçaklı saldırı planına 10 yıl hapis

PARİS (AA) - Fransa'nın güneyindeki Toulon kentinde askerlere bıçakla saldırı hazırlığında olduğu belirlenen kişiye 10 yıl hapis cezası verildi.

Paris Ceza Mahkemesi, 2015'te çantasında bıçak ve kamuflaj eşyaları bulunan ve Toulon kentindeki askerlere saldırı hazırlığında olduğu iddiasıyla tutuklanan 27 yaşındaki Hakim Marnissi'yi 10 yıl hapse mahkum etti.

Le Parisien gazetesi, mahkemenin, istihbarat görevlileri tarafından takip edilen ve bir süredir internet üzerinden saldırı için gerekli malzemeleri satın alma girişiminde bulunduğu belirlenen Marnissi'ye en yüksek cezanın verilmesini kararlaştırdığını yazdı.

Haberde, daha önce Suriye'ye gitme planları yaptığı ve internet üzerinden bu konuyla ilgili araştırmalarda bulunduğu ifade edilen Marnissi'nin, mahkemede saldırı planlarını reddettiği, spor amaçlı faaliyetlerde bulunmak üzere kamuflaj giysileri aldığı yönündeki savunmasına yer verildi.

Haberde ayrıca ailevi sorunları olduğu belirtilen Marnissi'nin işçi barınağında kaldığı ve saldırı planına dair hazırlıklarının burada tesadüfen ortaya çıkarıldığı kaydedildi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler