HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fransız gazeteci Laup Jean Rene Bureau tahliye edildi

Fransız Gazeteci Laup Jean Rene Bureau tahliye edildi. 26 Temmuz'da Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaparken tutuklanan Fransız uyruklu gazeteci Laup Jean Rene Bureau tahlliye edildiği öğrenildi. Fransız gazeteci sınırdışı edilecek.

Fransız gazeteci Laup Jean Rene Bureau tahliye edildi

Fransız Gazeteci Laup Jean Rene Bureau için tahliye kararı çıkarıldı. Bureau'nun avukatı Martin Pradel Twitter adresinden yaptığı açıklamada," Loup Bureau'nun serbest bırakılmasını duyurmaktan çok memnunuz, kısa süre Türkiye'den ayrılacak" ifadelerini kullandı. Bureau için Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki kere telefon görüşmesi yapmıştı.

26 Temmuz'da Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaparken tutuklanan Fransız uyruklu gazeteci Laup Jean Rene Bureau'nun serbest bırakılacağı açıklandı.

'ÇOK MEMNUNUZ'

Bureau'nun avukatı Martin Pradel Twitter adresinden yaptığı açıklamada," Loup Bureau'nun serbest bırakılmasını duyurmaktan çok memnunuz, kısa süre sonra Türkiye'den ayrılacak" ifadelerini kullandı.

Bugün Şırnak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Loup Bureau için tahliye ve sınır dışı kararı verildi. Şırnak T Tipi Cezaevi'nde bulunan Bureau'nun buradan sınır dışı edileceği belirtildi.

ERDOĞAN VE MACRON İKİ KERE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Bureau için Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki kere telefon görüşmesi yapmıştı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi ve ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Le Drian ise görüşmelerde Türkiye’de terör suçlamasıyla 52 gündür gözaltında tutulan Fransız gazeteci Loup Bureau’nun durumunu öncelikle gündeme getirerek, "Biz gazetecinin ailesi ile görüşmesine izin verilmesini talep ettik. Siz de bunun ve koşullarının iyileşeceğini bize teyit ettiniz. Biz ayrıca yargı sürecinin çabuk işlemesini arzu ediyoruz. Biz Türk yargısına saygı gösteriyoruz, ancak, bu davanın en kısa zamanda sona erdirilmesini diliyoruz." ifadelerini kullandı.


En Çok Aranan Haberler