HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaffar Okkan'ın şehit edilişinin 14. yılı

Diyarbakır'da 14 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, şehit edildiği noktada saldırı saatinde anıldı.

DİYARBAKIR (AA) - Gençlik Hareketi ve Dayanışma Derneği üyesi bir grup, saldırının gerçekleştirildiği Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı'nda toplandı.

Emniyet Müdürü Okkan ile polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy'un şehit oldukları yerde mum yakarak karanfil bırakan grup adına konuşan dernek başkan yardımcısı İbrahim Halil Hürtürk, Okkan'nın Diyarbakır'ı Diyarbakırlılardan çok sevdiğini söyledi.

Okkan'ın, "Diyarbakır halkına zulüm yapanı yakarım. Yapacak bir şey bulamazsam babamın ekmek fırınında ekmek satarım" sözlerini anımsatan Hürtürk, şunları kaydetti:

"O bir emniyet müdüründen ziyade bizden biriydi. Diyarbakır'ı bizden çok seven biriydi. Barışı, huzuru, kardeşliği en fazla isteyenlerden biriydi. Bizler, sen ve seninle birlikte şehit olan arkadaşlarını unutmadık, unutmayacağız. Size öldü gözüyle bakmıyoruz. Yiğitlerimiz, canlarımız, ciğerlerimiz, sizler şehitsiniz. Mekanınız cennet, olsun, ruhlarınız şadolsun."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler