HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galata İş Melekleri’nden Flowerbox’a 510 bin TL’lik yatırım

Türkiye'nin ilk melek yatırım organizasyonlarından Galata İş Melekleri yatırımcıları, dünyanın 15 ülkesinde faaliyet gösteren Fransız menşeili Flowerbox girişimine 510 bin TL’lik yatırım yaptı.

Galata İş Melekleri’nden Flowerbox’a 510 bin TL’lik yatırım

Canlı ve doğal bitkileri alışılagelmiş dekorasyon yöntemleri dışında kullanan, doğaya saygılı ve yenilikçi bir tasarım modeli sunan Flowerbox, Türkiye'nin ilk melek yatırım organizasyonlarından Galata İş Melekleri yatırımcıları Umur Özal, Önder Öztarhan, Kaan Boyner, Saruhan Tan, Ahu Serter ve Alemşah Öztürk’ten toplam 510 bin TL’lik yatırım aldı. Bu yatırımla birlikte Galata İş Melekleri toplamda 15 startupa yatırım yapmış oldu.

Galata İş Melekleri Başkanı Emre Kurttepeli, (Galata Business Angels – GBA) 29 Nisan’da düzenlenen Mentor Clinic III etkinliğinde Flowerbox yatırımının müjdesini vermişti. Yeni yatırımla ilgili değerlendirme yapan Kurttepeli, “Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Kanada, Rusya, Avustralya gibi dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren ve çiçek aranjmanlarına özgün bir yorum getiren Flowerbox’a, Türkiye’de sağlam adımlarla piyasa hâkimiyeti kazandırmayı amaçlıyoruz. Üç yıldır Flowerbox Türkiye adıyla çiçek ve dekorasyon pazarında varlığını başarıyla sürdüren girişimin sürdürülebilir bir başarı yakalaması, yaptığımız bu yatırımla hedeflediğimiz en önemli aşamalardan biri” diye konuştu.

Duvar bahçelerine hazır olun!

Üniversite eğitimlerine İspanya’da devam ederken bir gün Barselona’daki Flowerbox mağazasıyla karşılaşan ve girişimcilik ekosistemine adım atan Ebru Başak Güven ve Cenk Tuncay, markayı Türkiye’ye getirdikten kısa süre sonra iç mimarların ve tasarımcıların ilgisini çekti ve büyük projelerde yer almaya başladı.

“Doğayı duvarlarınıza taşıyın” sloganıyla yola çıkan ekip, ekolojik, ergonomik, estetik ve yenilikçi olma vizyonuyla malzemeler, renkler, çeşitler, aksesuarlar ve özel bitki seçenekleriyle tasarımda hayal gücünün sınırlarını zorladı.

Doğanın güzelliklerini şehirlere, apartmanlara ve evlere yeniden getirme amacıyla Türkiye’deki çalışmalarını sürdüren Flowerbox Türkiye Kurucu Ortağı Ebru Başak Güven, “Bu yatırım bizim için son derece önemliydi. Çünkü yakın zamanda online satış platformunun yanı sıra yakın zamanda açmayı planladığımız Flowerbox mağazası ile bayilik ağımızı genişletmeyi amaçlıyoruz” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öncelikle markanın bilinilirliğini ve piyasa hakimiyetini artırmaya yönelik çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Orta vadede ürün çeşitliliği ve tasarımlarda yenilenmelere gidecek, reklam kampanyaları ve özel atölyelerle ürünlerimizi daha fazla kişiye ulaştırmaya çalışacağız. Online satış platformumuzda da bulunan “Kendi Flowerbox’ını Kendin Yarat” seçeneğimizle de tüketiciyi yaratıcı birer üretici konumuna getirmeyi istiyoruz.”

Flowerbox Türkiye Kurucu Ortağı Cenk Tuncay ise, GBA’nın yatırım desteğiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Flowerbox olarak online ve offline platformlarda, her biri kendi pazarında kendini kanıtlamış uzman ve dinamik yatırımcı ekibimizle, markamızın doğru adımlarla büyüyeceğine inanıyoruz. GBA yatırımcı grubumuzda ise ihtiyacımız olacak tüm destekleri bize sağlayabilecek güçlü bir ekip mevcut. Uzun vadeli başarının şimdiden yapılacak sağlam yaptırımlarla ve doğru planlamalarla kazanılacağı düşüncesindeyiz. Yatırımcı grubunun tecrübeleriyle ve yönlendirmeleriyle hedeflerimize ulaşabileceğimize inanıyoruz.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler