HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray Avrupa’dan men edilecek mi? sorusunun yanıtı

UEFA’nın Galatasaray açıklaması, taraftarların merakını arttırdı. Galatasaray Avrupa’dan men edilecek mi? Dursun Özbek'ten de korkutan açıklama geldi. Galatasaray 1+1 men cezası alabilir.

Galatasaray Avrupa’dan men edilecek mi? sorusunun yanıtı

UEFA’nın yaptığı açıklama Galatasaray taraftarını endişelendirdi, Galatasaray Avrupa’dan men edilecek mi? sorusu gündeme oturdu. Galatasaray’ın UEFA’nın kriterlerini karşılamaması sonrası Avrupa kupaları hakkı tehlikeye girdi. UEFA geçtiğimiz günlerde Galatasaray hakkında bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, Galatasaray’ın 2015-2016 sezonu için gerekli olan mali kriterleri karşılayamadığı belirtilirdi. Açıklamada; Galatasaray’ın finansal fair play kurallarını yerine getirmekte başarısız olduğuna değinildi. UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Yargı Komisyonu'na sevk edilen sarı-kırmızılı kulüp hakkındaki karar, şubat ayı sonunda belli olacak. Peki Galatasaray Avrupa’dan men cezası alacak mı? İşte Galatasaray’ı bekleyen cezalar...

GALATASARAY’A AVRUPA’DAN MEN CEZASI GELEBİLİR

Mali kriterleri yerine getirmediği için UEFA tarafından Yargı Komisyonu’na sevkedilen Galatasaray’a yaptırım çıkması durumunda sarı-kırmızılı kulübü zor günler bekleyecek. Galatasaray’a uygulanacak yaptırımlardan en kötüsü Avrupa kupalarından men edilmesi olacak. Galatasaray’a bu ceza verildiği takdirde, Avrupa kupalarına katılma hakkı aldığı ilk sezon kupalara gidemeyecek.

Bu cezanın dışında birkaç olasılık da bulunuyor. Para cezası veya transfer yasağı gibi yaptırımlar da Galatasaray’ın başını ağrıtabilecek etkenler arasında.

GALATASARAY CEZA NOKTASINA NASIL GELDİ?

UEFA’nın Galatasaray’ı incelemeye başladığı yıl 2012’ydi. FFP kriterleri nedeniyle UEFA’nın ağına takılan Galatasaray, UEFA tarafından uyarıldı. Saır-kırmızılı kulüp, Ünal Aysal döneminde 200 bin Euro’luk para cezasına çarptırıldı.

Finansal anlamda kötü gidiş tüm hızıyla devam etti. UEFA zarar kısıtı olarak 30 milyon Euro belirlerken, 2013 yılı sonunda Galatasaray bu rakamı üçe katlamıştı. UEFA bu durumun düzeltilmesi için Galatasaray’a 2 yıl süre tanıdı. Ancak Dursun Özbek yönetiminde zarar yükü sadece 65 milyon Euro’ya çekilebildi. Ek süre alamayan Galatasaray, şimdi Şubat ayında çıkacak kararı bekleyecek.

GALATASARAY HİSSELERİ DİBE VURDU

UEFA’nın açıklaması sonrası, sarı-kırmızılı kulübün borsadaki hisselerinde de büyük düşüş yaşandı. Borsa İstanbul’da güne düşüşle başlayan Galatasaray hisseleri 16.01 liraya kadar geriledi. Karardan önce hisseler borsa 17.30’dan işlem görüyordu.

DURSUN ÖZBEK'TEN CEZA AÇIKLAMASI

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, UEFA Finansal Kontrol Kurulu'nun yaptığı son açıklamayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Özbek kulübün finansal durumu ile ilgili açıklamalarda bulunarak Avrupa kupalarından 1+1 yıllık men cezası ile karşı karşıya olduklrını söyledi.

[**

**](https://www.mynet.com/galatasaray-baskani-dursun-ozbekten-onemli-aciklamalar-91903-myspor)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler