HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray - Gençlerbirliği maç özeti izle: Lider, Gençlerbirliği'ne patladı! İşte goller

Galatasaray - Gençlerbirliği maçı ile Süper Lig 11. haftası başladı. Lider Galatasaray, Gençlerbirliği ile Türk Telekom Stadı'nda coşkulu taraftarın önünde karşılaştı. Son iki haftada kaybedilen puanlardan sonra Gençlerbirliği maçına çıkan Galatasaray, taraftarın özlediği futbolunu oynayarak sahadan 5-1 galip ayrıldı. 2 gol atan Gomis, gol krallığını yakaldı. Galatasaray - Gençlerbirliği maç özeti, maçın önemli anları, maçtan notlar ve goller haberimizde.

Galatasaray - Gençlerbirliği maç özeti izle: Lider, Gençlerbirliği'ne patladı! İşte goller

Süper Lig'de 11. haftanın açılış maçında lider Galatasaray, Gençlerbirliği'ni 5-1 yendi. Süper Lig'de yeni sezona çok iyi başlayan Galatasaray, en yakın takipçisi ile arasındaki puan farkını sekize kadar çıkarmıştı. Fakat son iki haftada kaybedilen puanlar sonrasında Galatasaray, Gençlerbirliği maçında taraftarın özlediği futbolunu oynayarak sahadan 5-1 galip ayrıldı. Galatasaray'ın en formda ismi Gomis, Gençlerbirliği maçında 2 gol birden atarak 11 gole ulaştı ve Göztepe'den Adis Jahoviç'i yakaldı. Galatasaray - Gençlerbirliği maç özetini haberimizden izleyebilirsiniz.

GALATASARAY - GENÇLERBİRLİĞİ MAÇ ÖZETİ

Süper Lig'in 11. haftasında Gençlerbirliği'ni ağırlayan Galatasaray'ın başlangıç kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti. Trabzonspor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Sofiane Feghouli ve Badou Ndiaye'nin yanı sıra Selçuk İnan ile Martin Linnes, Gençlerbirliği müsabakasının ilk 11'inde yer alamadı. Selçuk ve Linnes, karşılaşmaya yedekler arasında başladı. Igor Tudor, bu 4 oyuncunun yerine Serdar Aziz, Garry Rodrigues, Younes Belhanda ve Eren Derdiyok'u başlangıç kadrosunda tercih etti.

Maça Galatasaray çok hızlı başladı ve ilk önemli atağında golü buldu. 7. dakikada Belhanda'nın pasıyla ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Gomis, sağ çaprazdan ceza sahasına giren Mariano'yu gördü. Bu futbolcu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi. başarılı isim böylece Süper Lig'deki ilk golüne imza atmış oldu. İlk yarının kalanında rahat bir tempoda maçı götüren sarı kırmızılılar, 42. dakikada farkı ikiye çıkardı. Sol taraftan kazanılan serbest vuruşu kullanan Belhanda'nın yaptığı ortada, ceza sahasında Maicon kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu. Bu sezonki 4. golüne imza atan Brezilyalı böylece kariyer rekorunu kırmış oldu.
Galatasaray 2. yarıda 2-0'ın moraliyle fırtına gibi girdi. 46. dakikada Belhanda'nın pasında Gomis bu sezon 10. kez fileleri havalandırdı ve takımını iyice rahatlattı. 51. dakikada ise taklımın bu sezonki diğer golcüsü Tolga sahneye çıktı. Eren'in güzel pasında Tolga Ciğerci skoru 4-0'a getiren isim oldu.

  1. dakikada sarı kırmızılılar, bir de penaltı kazandı. Topun başına geçen Gomis, kendisinin 2. takımının 5. golüne imza attı. Gençlerbirliği'nin golü 84. dakikada Scekic'ten geldi. Karşılaşma da bu golle 5-1 sona erdi. Böylece 2 haftalık aradan sonra kazanan Galatasaray, puanını 26'ya yükselterek zirvedeki yerini korudu. Galatasaray - Gençlerbirliği maç özetini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Galatasaray - Gençlerbirliği maç özeti izlemek için tıklayınız

GALATASARAY - GENÇLERBİRLİĞİ MAÇININ ÖNEMLİ ANLARI

7. dakikada Galatasaray öne geçti. Belhanda'nın pasıyla ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Gomis, sağ çaprazdan ceza sahasına giren Mariano'yu gördü. Bu futbolcu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı sert bir vuruşla ağlara gönderdi: 1-0

9. dakikada Tolga Ciğerci'nin ceza sahası dışından uzak mesafeden çektiği sert şutta, kaleci Hopf'un parmaklarının ucuyla dokunduğu top üstten kornere gitti.

16. dakikada Khalili'nin soldan ortasında ceza sahasında Scekic'in yaptığı kafa vuruşunda, top kaleci Muslera'da kaldı.

21. dakikada Palitsevich'in soldan ortasında kale önünde topu kontrol eden Muric'in dönerek yakın mesafeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Muslera'nın müdahalesiyle kornere çıktı.

30. dakikada Rodrigues'in sol çaprazdan kullandığı serbest atışta, altıpas önünde Maicon'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

42. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Sol taraftan kazanılan serbest vuruşu kullanan Belhanda'nın yaptığı ortada, ceza sahasında Maicon kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu.

44. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında ara pasıyla ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kalan Rodrigues'in yakın mesafeden vuruşunda, top Hopf'tan döndü.

46. dakikada Galatasaray 3. golü buldu. Eren Derdiyok'un pasıyla sağdan ceza sahasına giren Belhanda, kale sahası önünde uygun durumda bulunan Gomis'i gördü. Gomis bekletmeden yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 3-0

48. dakikada Eren Derdiyok'un pasıyla ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Gomis'in gelişine yaptığı vuruşta, kaleci Hopf soluna gelen meşin yuvarlağı çıkartarak gole izin vermedi.

50. dakikada Galatasaray bir gol daha attı. Sağdan ceza sahasına giren Eren Derdiyok, korner çizgisine yakın bölgede topu Palitsevich'ten kurtardıktan sonra altıpas önündeki Tolga Ciğerci'ye pasını verdi. Tolga Ciğerci, meşin yuvarlağı filelere göndererek skoru 4-0 yaptı.

73. dakikada Selçuk İnan'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında Eren Derdiyok'un yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Hopf topu çıkardı.

81. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Ceza sahasında Gomis'in şutunda meşin yuvarlak savunmadan dönerken, hakem Serkan Çınar, Luccas Claro'nun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını işaret etti. Penaltı atışını kullanan Gomis, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 5-0

84. dakikada Gençlerbirliği farkı 4'e indirdi. Milinkovic'in sağdan kullandığı kornerde, ceza sahasında iyi yükselen Scekic kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı: 5-1

GALATASARAY PUAN KAYBINA SON VERDİ!

Ligde son oynadığı 2 maçta Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan, ardından Trabzonspor'a 2-1 yenilen ve 5 puan yitiren sarı-kırmızılı ekip, Gençlerbirliği engelini Mariano, Maicon, Gomis (2) ve Tolga Ciğerci'nin golleriyle aşarken, konuk ekibin tek golü ise Scekic'den geldi. Sezonun ilk haftasında Kayserispor'u 4-1, 3. haftasında ise Demir Grup Sivasspor'u 3-0 yenmeyi başaran sarı-kırmızılı ekip, 5-1 ile Gençlerbirliği önünde daha gollü bir galibiyete ulaşmayı bildi.

Bu sonuçla puanını 26'ya çıkaran Galatasaray, 12. haftada Medipol Başakşehir'e konuk olacağı müsabaka öncesi moral buldu.

GALATASARAY TARAFTARI REKOR KIRDI!

Galatasaray-Gençlerbirliği karşılaşmasına sarı-kırmızılı taraftarların ilgisi yüksek olurken, izleyici sayısı 35 bini aştı. Türk Telekom Stadı'nda son oynanan Fenerbahçe derbisindeki ihlaller gerekçesiyle o maçı tribünden takip eden 16 bin kişinin elektronik biletlerine bloke konulmasına karşın, Gençlerbirliği müsabakasındaki biletli seyirci sayısı 35 bin 201 kişi olarak duyuruldu. Bloke konulan taraftarların önemli bir kısmının biletlerini devrederek tribünlerin dolmasına katkı verdiği öğrenildi.

TUDOR'DAN MAÇ SONRASI AÇIKLAMALAR

Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Özellikle son 2 maç sonrası böyle güzel bir galibiyet almak çok önemliydi. Güzel şeyler ortaya çıkardık. Genel olarak tüm oyuncularımı bu maçtaki performanstan ötürü tebrik ediyorum." dedi.

Son 3 maçta taktiksel değişiklikler yaptığı hatırlatılan Hırvat teknik adam, "Her zaman aynı sistemle, taktikle oynamaya çalışırsanız bunun artıları ve eksileri olur. Aynı sistemi sürdürürseniz, takım adapte oluyor ve üzerine koymaya çalışıyor. Ancak rakipler de sizi her hafta takip ediyor ve buna göre kendilerini hazırlayabilirler." diye konuştu.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Cengiz Özyalçın da "Galip gelmek güzel. Böyle bir galibiyet yaşattıkları için futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel akşamda maçı izleyen taraftarlara hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

MESUT BAKKAL "İKİ TAKIM ARASINDA ÇOK FARK VAR!"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal da "İki takım arasında belli bir fark var. Bu gözle görülür bir şey." dedi. Atmosfer ve oyuncu kalitesinin skora etki ettiğini belirten tecrübeli teknik adam, "Yediğimiz erken bir gol var. Sonrasında da iyi oynadık. Bizi yıkan, ilk yarının sonlarında yediğimiz gol oldu." ifadelerini kullandı.

Mesut Bakkal, bu maçtan dersler çıkaracaklarını vurgulayarak, "Bazı zamanlarda boyunuzun ölçüsünü görmek, nerede olduğunuzu bilmek önemli. Bu takım, Medipol Başakşehir ve Beşiktaş maçlarını kazandı. Demek ki yapabiliriz. Bunların altından kalkabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

GALATASARAY - GENÇLERBİRLİĞİ: 5-1

Stat: Türk Telekom
Hakemler: Serkan Çınar, Süleyman Özay, Mehmet Cem Hanoğlu

Galatasaray: Muslera, Maicon (Dk. 56 Latovlevici), Serdar Aziz, Denayer, Mariano, Fernando, Tolga Ciğerci (Dk. 82 Koray Günter), Rodrigues, Belhanda (Dk. 53 Selçuk İnan), Eren Derdiyok, Gomis

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz, Luccas Claro, Palitsevich, Uğur Çiftçi, Dialo (Dk. 46 Milinkovic), Scekic, Ahmet İlhan Özek, Khalili (Dk. 63 Issah), Serdar Özkan (Dk. 42 Murat Duruer), Muric

Goller: Dk. 7 Mariano, Dk. 42 Maicon, Dk. 46 ve 81 (Penaltıdan) Gomis, Dk. 50 Tolga Ciğerci (Galatasaray), Dk. 84 Scekic (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Dk. 42 Dialo, Dk. 62 Murat Duruer, Dk. 67 Issah, Dk. 72 Palitsevich, Dk. 81 Luccas Claro (Gençlerbirliği), Dk. 88 Serdar Aziz (Galatasaray)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler