HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray Meydanı'nda dokunulmazlığın kaldırılması protestosu

Beyoğlu'nda toplanan bir grup, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulunda bugün kabul edilmesini protesto etti.

Galatasaray Meydanı'nda dokunulmazlığın kaldırılması protestosu

Beyoğlu'nda HDP İstanbul İl Örgütü’nün çağrısı üzerine toplanan bir grup, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulunda bugün kabul edilmesini protesto etti.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Galatasaray Meydanı’nda, HDP İstanbul İl Örgütü’nün çağrısı üzerine saat 19.30’da toplanan yaklaşık 150 kişi, haklarında fezleke hazırlanmış tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarının bir kereliğine kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesini protesto etti.

Ellerinde pankart ve dövizler olan grup bir süre slogan attı. Ardından bazı il yöneticileri konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından grup adına basın açıklaması yapıldı.

Açıklamada, “Sarayın planına bilerek ve isteyerek ‘evet’ oyu vermiş olanlar, demokratik siyasetin tasfiyesine kalktı. Ağır bir tarihsel vebal üstlenmiş oldular. CHP attığı adımla darbeye kurumsal bir destek verdi. Bundan sonra Türkiye’de yaşanacak her olumsuz gelişmenin ardında, CHP’nin bu tutumunun da imzası olduğu açıktır. HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve HDP’nin meclisten tasfiyesi, aynı zamanda demokratik siyaset kanallarının tıkanması anlamına gelmektedir” denildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler