HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gayrimüslim öğrencilerden ‘sıfır’ tepkisi

Danıştay’ın SBS’yi iptal etmesiyle ilgili kararın şoku devam ederken, öğrencileri şaşırtan bir başka skandal da TEOG’da yaşandı.

Gayrimüslim öğrencilerden ‘sıfır’ tepkisi

Geçtiğimiz gün açıklanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nin (TEOG) ) ilk dönem sonuçları gayrimüslim öğrencileri şoke etti.

Sonuçlara göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf gayrimüslim öğrenciler e-okul sistemine 'G' yani "Sınava girmedi" diye kodlanıp sıfır almış gibi işlem gördüler ve 33.34'e varan puan kaybı yaşadılar.

Öğrenciler ve aileleri sonuçlar karşısında şaşkına dönerken bu duruma tepki gösterdiler. Çoğu veli ise dilekçelerle başvurup, hatadan en kısa sürede dönülmesini istediler.

Eksik puan şaşkınlığı yaşayan öğrenciler dün gece Fox TV Ana Haber mikrofonlarına konu ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler.

Muhabirin konuyla ilgili, “Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz” şeklindeki sorusunu yanıtlayan gayrimüslim bir kız öğrenci, “Bakanlık inşallah hatasını düzeltir” dedi…

Bu yanıt, yüzlerce öğrencinin hak kaybına ve sınav skandalına neden olanlara adeta tokat gibi bir yanıttı: İNŞALLAH HATA DÜZELİR!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler