HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazeteci Mehmet Faraç gözaltında

Aydınlık Gazetesi yazarı ve Halk TV Program yapımcısı Mehmet Faraç, Adana'da kaldığı otelde gözaltına alındı.

Gazeteci Mehmet Faraç gözaltında

Bir yazısı nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında yakalama kararı bulunan Faraç, Adana'nın yerel televizyon kanalı Çukurova TV'de program yapmak için kente geldi. Otelde kalan Faraç, bugün saat 05.00 sıralarında polis ekiplerince gözaltına alındı.

Faraç'ın 2014 yılının Nisan ayında kaleme aldığı ve Aydınlık gazetesinde yayınlanan 'AKP'nin arka bahçesi ve falaka zihniyeti' başlıklı yazısında, Mersin'deki Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Okulu'ndaki bir olaydan söz ettiği, bu yazı nedeniyle hakkında soruşturma açıldığı, gözaltı kararının da bu nedenle uygulandığı belirtildi.Faraç, işlemlerin ardından adliyeye sevk edilecek.

İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

Adana Adliyesi'ne sevk edilen Aydınlık Gazetesi yazarı Mehmet Faraç, 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. İfadesinin ardından serbest bırakılan Faraç, adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Faraç, 1.5 yıl kadar önce yazdığı 'AKP'nin arka bahçesi falaka zihniyeti' adlı yazısı nedeniyle gözaltına alındığını belirterek, "Devletimizin polisi, istihbaratı beni 1.5 yıl boyunca İstanbul'da bulamamış, her gün gazetede, evimde olmama rağmen telefonum 24 saat açık olmasına rağmen devlet beni bulamamış" dedi.

'KİMSEYE HAKARET ETMEDİM'

Çukurova Belediyesi'nin bir etkinliği için Adana'ya geldiğini kaydeden Faraç, saat 05.10'da gözaltına alındığını ve 3-4 saat gözaltında tutulduktan sonra adliyeye getirildiğini söyledi. Faraç, açıklamasının devamında şöyle konuştu:

"Şunu görüyorum. Türkiye'de son dönemde basını baskı altına almak isteyen zihniyet, teröristler Ankara'nın göbeğinde katliam yaparken UYAP sistemi, emniyetin istihbarat sistemi, polis sistemi çalışmazken bir gazetecinin sabah 5'te gözaltına alınmasında bayağı çalışıyormuş. Türkiye'de terörist de aranabilir sabah gidip gözaltına da alınabilir ama arama çalışması sırasında herkese terörist muamelesi yapmak faşizmdir bunu şiddetle kınıyorum. Bana yapılan da psikolojik baskıdır. O yazıda falaka geçiyordu, görüyorum ki basına terör estirmek, gazeteleri, televizyonları kapatmak yetmemiş köşe yazarlarını adeta falakaya yatırma zihniyetidir bu. Mersinde bir imam hatip lisesinde bir çocuğun okul müdürü tarafından dövülmesini eleştirdim. Kimseye hakaret etmedim. Hayatımda ilk kez nezarete koyuldum suçlular gibi."

'DEMOKRASİ ADINA İÇLER ACISI'

Mehmet Faraç'a adliyede eşlik eden CHP Adana Milletvekili Avukat Elif Doğan Türkmen ise, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün gördüğüm uygulama gerçekten ileri demokrasi adına içler acısı bir hale geldiğimizin göstergesi. Sayın Mehmet Faraç'a bugün yapılan uygulama açık ve net ortaçağ zihniyeti. Şuna da dikkat çekmek istiyorum. Günlerce yıllarca Türkiye'de cirit atan IŞİD militanlarını görmeyen MİT ve emniyet, bugün Mehmet Faraç'ı saat 5'te otel odasında yatağından alıp bu noktaya getiriyorsa Türkiye'yi yönetenlerin zihniyetinin ne olduğunu göstergesidir."

Faraç ile birlikte konferansa katılma için gelen gazeteci Ümit Zileli ise "Şunu bilsinler, böyle baskınlarla, işkence metotlarıyla ne Mehmet Faraç'lar yazdıklarını yazmaktan vazgeçer ne biz vazgeçeriz. Daha akıllıca daha zeki şeyler bulmaları gerekiyor" dedi.

SOSYAL MEDYADA GÖZALTI YORUMLARI


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler