HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazeteci Sedat Peker son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Sedat Peker, Karşıyaka'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Gazeteci Sedat Peker son yolculuğuna uğurlandı

İzmir'de metil alkol zehirlenmesi tanısıyla tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen, bağışlanan organlarıyla üç kadın hastaya can olan gazeteci Sedat Peker, Karşıyaka'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Karşıyaka'daki evinde geçen perşembe günü öğle saatlerinde fenalaşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi 54 yaşındaki Sedat Peker, hastaneye kaldırıldı. Metil alkol zehirlenmesi tanısıyla tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde geçen pazartesi günü beyin ölümü gerçekleşti. Bağışlanan karaciğer ve iki böbreği ile üç kadın hastaya hayat veren Peker için bugün Karşıyaka İlçesi'ndeki Aksoy Mevlana Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Peker'in ailesi, yakınları, meslektaşları, belediye başkanları ve sevenleri katıldı. Peker'in tabutunun üzerine, karanfil ve kurucu üyeliğini yaptığı Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği'nin flaması bırakıldı. Cenaze namazı sırasında kadınlar da cemaatle ön sırada saf tuttu. Öğlende kılınan cenaze namazının ardından gazeteci Peker, Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur tören sonrası yaptığı açıklamada, "Sedat onurlu bir gazeteciydi, bugün cenazesine eski ve yeni kuşaktan birçok gazeteci katıldı. Karakterli ve başarılı bir gazeteciydi" diye konuştu. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler