HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazeteci Sedef Kabaş, beraat etti

Gazeteci Sedef Kabaş, başsavcı Hadi Salihoğlu'nu "tehdit" ve "terörle mücüdelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme" suçlamalarından beraat etti.

Gazeteci Sedef Kabaş, beraat etti

İSTANBUL, (DHA) Gazeteci Sedef Kabaş, twitter'daki"Bu adamı asla unutmayın, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı Hadi Salihoğlu" şeklindeki paylaşımı nedeniyle "tehdit" ve "Terörle Mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme" gerekçesiyle yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, kararında suçların unsurları oluşmadığını belirtti. Sedef Kabaş ve CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın da aralarında bulunduğu grup, davanın ardından basın açıklaması için İstanbul Adalet Sarayı'nın 'C' kapısına çıktı. Ancak polis, adliyenin 'C' kapısında açıklama yapmanın yasak olduğunu Yarkadaş'a söyledi. "Sakın müdahale etmeyin, milletvekilinin olduğu yerde müdahale edemezsiniz" diyen Yarkadaş ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

CHP Milletvekili Yarkadaş adliye önünde kısa bir açıklama yaptı. Sedef Kabaş, CHP Milletvekili Yarkadaş ve beraberindeki grupla birlikte adliyenin karşındaki meydana gitti. Kabaş meydanda yaptığı açıklamada, "Bugün çok güzel bir gün.Düşüncelerimizi ifade etmekte özgürüz. Bu bizim en temel Anayasal hakkımız. Bu karar bize gösteriyor ki Türkiye'de hala adalet var" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler