HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazetecilere polis şiddeti

Aksaray'da 1 Mayıs kutlaması yapan bir grup HDP'li ile onlara tepki gösterenler arasında olay çıktı.

Bu sırada görüntü alan gazeteciler, polis şiddetiyle karşılaştı.

Kutlama yapan HDP'lilerin meydanda halay çektiği sırada çevre toplananlar 'Ne Mutlu Türküm' diye slogan atıp tepki gösterdi. İki grup arasındaki olayı görüntülemek isteyen gazetecileri polis sert müdahale ile engelledi. Olay yerinde bulunan Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Parıltı'ya gazeteciler, neden görüntü alınmasının engellendiğini sordu. Buna sinirlenen polis müdürü Ömer Parıltı, önündeki gazetecinin kamerasının objektifini eliyle kapatıp, yumruk atmaya kalkıştı. Basın mensuplarının tepkisi artınca polis müdürü Ömer Parıltı, alandan ayrıldı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü’nden soruşturma açıklaması

Aksaray'da HDP'nin 1 Mayıs kutlamasında polis müdürü ile basın mensupları arasında yaşanan tartışma ve yumruk atma olayıyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "1 Mayıs 2015 günü saat 14.00 sıralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından ilimiz Kent Meydanında 2911 sayılı kanun çerçevesinde 1 Mayıs kutlamaları düzenlenmiştir. Tedbirlerde görevli bir rütbeli personel ile basın mensupları arasında tartışma çıkmış, yaşanan sürtüşme nedeniyle görevli personel hakkında gerekli idari soruşturma başlatılmıştır” denildi.

TGC ve TGS'den ortak açıklama

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ortak bir açıklama yaparak 1 Mayıs’ta basın özgürlüğüne yine zarar verildiğini gazetecilerin görevlerini yapmalarının engellendiğini duyurdu. TGC ve TGS’nin ortak açıklamasında şu görüşler yer aldı:
“Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görevlerini yapan gazeteciler, ne yazık ki, 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı izlerken yine hedef seçildi. Sarı basın kartı taşımayan, kurum tanıtım kartını gösteren gazetecilere Taksim’e giriş izni verilmedi. TGC ve TGS’nin, basın kartlarının yanısıra medya kurum tanıtım kartlarının da tanınması konusundaki İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yaptığı başvurulara yanıt verilmedi. Gazetecilerin kamu yararı adına görev yaptığını görmek istemeyen emniyet güçleri, meslektaşlarımızın Taksim’e girmesine engel olmaya çalıştı. 1 Mayıs’ta sahada görev yapan meslektaşlarımız yine plastik mermiyle yaralandı, sözlü tacize uğradı, darp edildi.

Yaralanan meslektaşlarımızla ilgili bilgiler şöyle:

10.15 Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde foto muhabir Erhan Demirtaş polis tarafından kulağından plastik mermi ile yaralandı.

11.01 Atılım Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Genç Okmeydanı'nda gözaltına alındı

13.14 Okmeydanı’ndaki polis müdahalesi sırasında ETHA muhabiri Ece Şimşek, sırtından plastik mermi ile yaralandı.

13.30 Habertürk muhabiri Gökay Uslanmaz, Şişli’de polisin attığı plastik mermi nedeniyle yüzünden yaralandı.

14.15: Yazar Emrah Serbes Beşiktaş’ta elinden, yüzünden ve başından plastik mermi ile vuruldu.

14.30 Beşiktaş’ta İleri Haber muhabiri Süha Küçük basın kartını göstermesine rağmen polis tarafından darp edildi.

1 Mayıs’ta yaşanan olayların izlenmesini engellemek için gazetecilere saldıran ilkel anlayışı kınıyor, bu tutumdan artık vazgeçilmesini istiyoruz. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, gazetecileri hedef seçen güvenlik güçleri hakkında işlem yapılması için İstanbul Valiliği’ni ve Emniyet Müdürlüğü’nü göreve çağırıyoruz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler