HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazeteciyi dinleyen askerlere hapis!

Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'nun Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dinleme davasında dün karar çıktı.

Gazeteciyi dinleyen askerlere hapis!

Baransu'yu dinleme iddiasıyla yargılanan Van Jandarma Komutanlığı'nda görevli 4 askere 5 yıl 10'ar ay hapis cezası verilirken 1 asker ile PKK itirafçısına da 2 yıl 6'şar ay ceza verildi.

Gazeteci Mehmet Baransu'yu sahte belgeler düzenleyerek PKK'lı diye dinleyen Van Jandarma Komutanlığı'ndaki askerler dün davanın görüldüğü Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hapis cezasına çarptırıldı.

Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun suç duyurusu üzerine yargılanan dönemin Van İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Vecihi Halil İyigün, İl Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Burhan Erol, Jandarma Astsubay Muharrem Yaşar ve uzman çavuşlar Murat Gürsoy "Haberleşmenin ihlali ve görevi kötüye kullanmaktan" 2 yıl altı ay, resmi belgede sahtecilikten ise 3 yıl 4 ay toplamda 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Van Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde görevli Uzman Çavuş Osman Berk ile istihbarat şubesinde çalışan PKK itirafçısı Abdülkadir Karataş da "haberleşmenin ihlali, görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle 2 yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldılar.

Cezaları ertelenmeyen sanıklar, kararın Yargıtay tarafından onanması halinde hapse girecekler.

Esra Baransu'da suç duyurusunda bulunacak

Gazeteci Mehmet Baransu'nun eşi Esra Baransu da aynı yöntemle dinlenmişti. Esra Baransu da eşiyle ilgili kararın çıkmasından sonra, ertelediği suç duyurusunu bu hafta savcılığa vererek aynı isimler hakkında suç duyurusunda bulunacak. Baransu çifti ayrıca idare ve şahıslar hakkında bu hafta tazminat davası da açacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler