HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazi Hastanesi'nde istifa depremi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz, vekaleten yürüttüğü hastanenin başhekimlik görevinden istifa etti.

Prof. Dr. Cinaz ile Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim yardımcıları Doç. Dr. Mustafa İlhan, Doç. Dr. Orhun Çamurdan ve Prof. Dr. Akif Öztürk, ''Hiyerarşik yapıda akademik değerler göz ardı edildiği'' gerekçesiyle yöneticilik görevlerinden bugün itibarıyla ayrıldı.

İstifaya, ''Akademisyen olan başhekim ve başhekim yardımcılarının, yetkileri yönetimindeki 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi diğer yönetici personel (Hastane Başmüdürü ve müdürler) tarafından tanınmaması ve buna meydan verilmesi'' gerekçe gösterildi.

Cinaz, görevine dekan olarak, başhekim yardımcıları ise Tıp Fakültesi öğretim üyesi olarak devam edecek.

1995-1999 ve 2003-2004 yıllarında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin başhekimliğini yapan Cinaz, Sağlık Bakanlığında ''Ulusal Diyabet Danışma Kurulu'' ve ''İyot Yetersizliği Hastalıkları ve Tuzun İyotlanması Programı Bilim Kurulu'' üyeliğinde bulunuyor. 2008 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına atanan Cinaz, Kasım 2009'da Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığına getirildi.

Cinaz, ayrıca 2009 yılından beri Gazi Üniversitesi Gazi Hastanesi Başhekimliği görevini vekaleten sürdürüyordu.

AA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler