HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazi Mahallesi'nde cenaze için anlaşma sağlandı

Çeşitli Alevi derneklerinin temsilcileri Bağcılar'da öldürülen Günay Özarslan'ın cenazesinin kaldırılması için saat 11.30'da İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ile görüştü.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, gazetecilere görüşmeye dair açıklamalarda bulundu.

İşte Gazi Mahallesi'ndeki çatışmadan görüntüler

Düzgün, Günay Özarslan'ın cenaze töreninin saat 16.00'da yapılacağını açıkladı. Düzgün, "Bugün saat 16.00'da cenaze kaldırılacak. Bütün halkımızın bu cenaze törenine katılımını bekliyoruz. Alevi adabına, inancına, erkanına uygun bir şekilde cenazemizi kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

ERCAN GEÇMEZ: İSTANBUL VALİLİĞİ'NİN MÜSADESİYLE YAPILACAK

Valilikteki toplantıya katılan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez ise cenaze töreninin İstanbul Valiliği'nin müsadesiyle yapılacağını belirtti.Bir gazetecinin "Valiliğin herhangi bir talebi oldu mu?" şeklindeki bir sorusuna Düzgün, "Cenaze bugün kaldırılacak" demekle yetindi.

CENAZE TÖRENİ İÇİN GAZİ MAHALLESİ'NE GİTTİLER

Aralarında Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez ile bazı Alevi derneklerinin temsilicileri ve İstanbul Milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Hilmi Yarayıcı'nın da bulunduğu grup basın açıklamasının ardından cenaze töreni için Gazi Mahallesi'ne gitti.

İstanbul Adliyesi önünde müdahale!

Bağcılar'da polis operasyonunda öldürülen Günay Özaslan'ın ailesi ve avukatları, cenazesinin kaldırılmasına izin vermeyenler hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Adliye önünde açıklama yapmak isteyen avukatlara, çevik kuvvet izin vermedi. Özel Güvenlik personeli ve polisler, Özaslan'ın ailesinin avukatlığını üstlenen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi'ne bağlı avukatlara açıklamayı meydanda yapmaları için uyarıda bulundu. Avukatların adliye önünde pankart açması üzerine çevik kuvvet müdahale etti. Bu sırada avukatlarla polis arasında arbede yaşanadı. Polis kalkanlarla grubu adliye kapısından uzaklaştırdı. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler