HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'te bombalı saldırı: 9 ölü

Gaziantep'te Karşıkaya Polis Karakolu yakınlarında bomba yüklü bir araç inflak etti. 9 kişi hayatını kaybetti.

Gaziantep'te bombalı saldırı: 9 ölü

Gaziantep'te Karşıyaka Polis Karakolu yakınlarında bomba yüklü bir araç patladı. Patlamada 9 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi de yaralandı. Halen hastane 4'ü ağır 17 yaralının tedavisi sürüyor.

[

](https://www.mynet.com/gaziantepte-kan-bagisi-alarmi-110100646954)

[

](http://video.mynet.com/habervideo/Gaziantep-teki-saldirili-sonrasi-dehset-goruntuler/1466685/)

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/gaziantepte-bombali-saldiri-8-olu-yine-sivil-katliam/10554/622556/)

[

](https://www.mynet.com/bir-sure-gezilere-ara-verin-110100646970)

Olay 19.45 sıralarında Şehit Kamil ilçesinde meydana geldi.

Teröristler, Karşıyaka Polis Merkezi yakınında, otobüs durağında park ettikleri otomobildeki patlayıcıları uzaktan kumandayla patlattı.

Durakta yolcu alan bir otobüs, bir adliye servis aracı ve 3 otomobilin alev aldığı, patlamada ilk belirlemelere göre aralarında çocukların da olduğu 8 kişi hayatını kaybetti.

Çok sayıda vatandaş da yaralılara kan vermek için hastanelere akın ederken, bayram izninde olan doktorlar da göreve çağrıldı.

Patlamanın etkisi ile çevredeki araçlar da hasar gördü, ev ve işyerlerinin camları kırıldı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Saldırıda hayatını kaybeden 8 kişinin kimlikleri belirlendi.

Saldırıda hayatını kaybedenler:

Onur Fikret Aker (21) 1991 doğumlu, Şırnak'ta asker, bayram iznine gelmişti. Gaziantep’in Islahiye ilçesi nüfusuna kayıtlı.

Duygu Aker (21) 1991 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı

Almina Melisa Aker 1 yaşında 2011 Gaziantep doğumlu.

Süleyman Alkan 3 yaşında 2009 doğumlu Gaziantep Yığınlı Köyü’ne kayıtlı

Sevgi Gülperi İnanç 11 yaşında 2001 doğumlu, nüfusu Adana Seyhan ilçesine kayıtlı

Davut Adak (31) 1981 doğumlu İnfaz Koruma Memuru, nüfusu Diyarbakır Ergani ilçesi Dilektaşı Köyü’ne kayıtlı

Safi Canbaş (48) 1964 doğumlu İnfaz Koruma Memuru, Gaziantep Oğuzeli Doğanpınar Köyü nüfusuna kayıtlı.

İsmail Daler (30) 1982 doğumlu, İnfaz Koruma Memuru, Gaziantep Oğuzeli Doğanpınar Köyü’ne kayıtlı.

Sabah saatlerinde 12 yaşındaki Sema Büyükkoruk'un da hayatını kaybettiği açıklandı. Böylelikle saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükselmiş oldu.

GAZİANTEP VALİLİĞİ ÖNÜNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ
Gaziantep’te meydana gelen patlamanın ardından Valilik önünde de geniş güvenlik önlemleri alındı.
Karşıyaka Polis Karakolu önünde meydana gelen patlamanın ardından çeşitli incelemelerde bulunan ve oluşturulan ‘kriz masası’nda detaylı bilgiler alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin şehrin üst düzey yöneticileri ile birlikte toplantıdan sonra Gaziantep Valiliği’ne geçti. Bakan Şahin’in, burada da görüşmeler yaptığı sırada bir grup vatandaş protestoda bulunmak istedi. Valilik önüne takviye edilen çevik kuvvet ekipleri vatandaşları dağıtırken, Bakan Şahin ise patlamanın meydana geldiği olay yerine gelecek olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i karşılamak üzere protokol üyeleriyle olay yerine geçti.

POLİS BOMBACIYI ARIYOR
Patlamanın meydana geldiği bölgedeki MOBESE kayıtlarını inceleyen Gaziantep polisi, patlamadan hemen önce bölgeden koşarak uzaklaştığı belirlenen kişiyi arıyor.

İSTİHBARATI GELDİ
Çalışmalarda önemli bir ayrıntı da ortaya çıktı. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi nüfusuna kayıtlı üniversite öğrencisi bir gencin, iki hafta önce bomba yüklü bir otomobille Gaziantep'e geldiği yolunda istihbarat alındığı ve il emniyet müdürlüğünün aracın bulunması için tüm birimleri uyardığı ortaya çıktı.

Polisin izine ulaşamadığı bu kişinin saldırıyı düzenlediği tahmin ediliyor.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Öte yandan saldırı sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve aynı zamanda Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu.

BDP BİNASINA YÜRÜDÜLER
İkinci bir patlama tehlikesine karşı da önlem alan polis, yakınlarından haber alamadığı için bölgeye gelen vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.

Bu arada bazı vatandaşların "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attığı görüldü. Olaydan sonra toplanan bir grup ise BDP Şehit Kamil ilçe başkanlığına yürüyerek teröre tepki gösterdi.

'60 KİŞİ ÖLEBİLİRDİ'
NTV canlı yayınına telefonla katılan Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bölgenin Gaziantep'in en işlek caddelerinden biri olduğunu söyledi.

Güzelbey, "Gaziantep'te böyle bir patlama meydana geldiği için çok üzgünüz. Cadde patlamanın meydana geldiği saatlerde görece az kalabalıktı. Eğer bu saldırı arife günü meydana gelseydi 60 kişi ölebilirdi" diye konuştu.

GÖRGÜ TANIKLARI O ANLARI ANLATTI
Bombalı saldırı sonrası görgü tanıkları o anları anlattı. Yaşadıkları paniği dile getiren bir vatandaş, "Bir çırpıda her taraf ateş altında kaldı. İki saniyelik bir olay. Ne olduğunu bilmiyoruz, bir patlama ve sonrasında yangın... böyle gelişti" dedi. Başka bir görgü tanığı ise, "Bir patlama oldu, ne olduğunu bilmedikki. Kulaklarımızı kapattık sadece, bir alev yükseldi" diye konuştu. Patlama anında telaşla balkona çıktığını belirten bir kadın, "Akşam namazı kılarken, 'Yarabbim şunların şerrinden bizi emin eyle' dedim. Arası 5 dakika sürmedi bir gümbürtü oldu. Gelinlerimden biri burada oturuyor, biri de şurada oturuyor. 'Aman gelinlerim size kurbanım, öldünüz' dedim. Geldimki gelinlerim sağ" şeklinde konuştu.

ENKAZIN BÜYÜK BÖLÜMÜ KALDIRILDI

Gaziantep'te, bölücü terör örgütünün dün bomba yüklü araçla yaptığı hain saldırının ardından hurdaya dönen araçların ve enkazın büyük bölümü kaldırıldı.

Patlamanın yol açtığı yıkımın boyutu ise gün aydınlandığında ortaya çıktı. Camları kırılan ve hasar gören otomobiller ile pencereleri patlamış haldeki apartmanlar dikkat çekti. Caddenin adeta bir savaşa alanına döndüğü görüldü. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede polis ekiplerinin incelemeleri sürüyor. Bir yandan da temizlik çalışmaları yapılıyor. Caddede bulunan bir ATM'nin tamamen kullanılamaz hale geldiği ortaya çıktı. Vatandaşlar, güvenlik şeridinin dışından çalışmaları izliyor.

Hurda yığınına dönen resmi ve sivil araçlar çekiciyle olay yerinden kaldırıldı. Olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın yaşandığı yerdeki çalışmasını hassasiyetle yürütüyor.

Dehşete düşüren görüntüler

Gaziantep’te terör örgütü PKK’nın bomba yüklü araçla yaptığı saldırının ardından enkaz görüntüleri dehşete düşürüyor.

Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde meydana gelen patlamanın ardından enkaz kaldırma çalışmaları sürdürülüyor. Bomba yüklü aracın bulunduğu noktada 2 metrelik bir çukur oluşurken çok sayıda araç hurda yığınına döndü. Bir halk otobüsü, bir servis otobüsü 2 otomobil tamamen kül olurken bombanın yüklü olduğu araç parçalara ayrıldığı gözlendi. Çevrede bulunan yaklaşık 10 araçta büyük hasar meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle camları yerle bir olan otomobillere isabet eden şarapnel parçalarının oluşturduğu hasan patlamanın şiddetini gözler önüne serdi.

Başta İlçe Emniyet Müdürlüğü olmak üzere çevrede bulunan yaklaşık onlarca ev ve iş yerinin camları da yerle bir oldu. Bu sırada patlama sonrası bölgede akımlar kesilirken TEDAŞ ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Elektrik akımlarının sabah saatlerine kadar verilemeyeceği öğrenildi.

Öte yandan olay sonrası yapılan resmi açıklamalara göre ölü sayısının 8 olduğu ve yaralı sayısınında 57 olduğu bildirilmişti. Ancak bazı yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenilirken ölü sayısında artış olmasından endişe ediliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler