HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'te IŞİD'e ikinci operasyon

Gaziantep’te polisin operasyonu esnasında ikinci bir patlama meydana geldi. Evde sıkıştırılan ikinci canlı bomba da kendisini patlattı.

Gaziantep Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde hücre evine yönelik operasyon ile bağlantısı olduğu belirlenen Burak Mahallesi'ndeki bir apartmana operasyon düzenlendi.

Operasyon düzenlenen apartmanda canlı bomba kendini patlattı. Patlamada kendini infilak ettiren teröristin IŞİD’in Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cabel olduğu belirlendi. Teröristin parçalandığı evde eşi ve iki çocuğu ise sağ olarak ele geçirildi.

Kentte ilk operasyon saat 12.45 sularında Şahinbey ilçesine bağlı Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde bir eve yapıldı. Polisin bir aydır peşinde olduğu ve öğle vakti adresini saptadığı IŞİD’li teröristlerin bulunduğu hücre evine düzenlenen operasyonda evde bulunan canlı bomba kendini patlatmış, 3 polis şehit olmuş, 4'ü Suriye uyruklu 8 kişi yaralanmıştı. Hücre evi operasyonunda 1 canlı bomba da ölü olarak ele geçirilmişti.

İKİNCİ CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI

Kentin Beşyüzevler Evler Mahallesi’nde IŞİD’in hücre evine yapılan operasyondan sonra, buraya yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Gazikent’teki Burak Mahallesi’nde IŞİD teröristlerin bulunduğu apartmana da baskın yapıldı.

Zırhlı araçlarla bölgeye giden Özel Harekat timlerinin çevre güvenliği sağladıktan sonra yaptığı baskında önce silah sesleri duyuldu, ardından bir apartmanın 3’üncü 4’üncü katlarında şiddetli patlama meydana geldi.

Saat 15.30 sıralarında meydana gelen ikinci patlamanın da canlı bombanın kendisini infilak ettirmesinden kaynaklandığı belirlendi.

CANLI BOMBA IŞİD'in GAZİANTEP SORUMLUSU ÇIKTI

Gaziantep Burak mahallesindeki patlamada kendini infilak ettiren teröristin IŞİD'in il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cabel olduğu belirlendi. Teröristin parçalandığı evde eşi ve iki çocuğu ise sağ olarak ele geçirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler