HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'te istihbaratçı polislere operasyon

Gaziantep'te, yasa dışı dinleme yaptıkları iddiasıyla daha önce İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan polislere yönelik operasyon başlatıldı.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki İstihbarat Şubesi'nde görev yapan ancak son bir yıl içerisinde farklı birimlerde görevlendirilen 20'yi aşkın polisin 'usulsüz dinleme' yaptıkları iddiasıyla haklarında başlatılan soruşturma kapsamında savcılık tarafından gözaltına alınması kararlaştırıldı.

Sosyal medya fenomeni 'Fuat Avni'nin de operasyon yapılacağını gece yarısı twitter hesabından duyurdu. Bu duyurudan saatler sonra operasyon bu sabah düzenlendi ve daha önce istihbarat şubelerde görev yapan polislerin adreslerine günün ağarması gidildi. Evlerinde meslektaşları tarafından gözaltına alınan polisler, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken yapılanların algı operasyonu olduğunu ve haksızlığa uğradıklarını söyledi.

Gözaltına alınan polislerden Mehmet Zeki Ç.'nin eşi ise kocasının uzun yıllardır istihbaratçı olarak çalıştığını ve son bir yıldır adliyede görevlendirildiğini belirterek, "Eşim hak, hukuk yemedi. Terörle, teröristle mücadele etti. Eşimle gurur duyuyorum" dedi.

13 İLDE OPERASYON, 22 POLİS GÖZALTINDA

Gaziantep merkezli olarak, yasa dışı dinleme iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 13 ilde düzenlenen operasyonda, şu ana kadar gözaltına alınan 22 kişinin Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği bildirildi.

İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli oldukları dönemde aralarında siyasetçi, işadamı ve kamu görevlilerinin de bulunduğu kişileri usulsüz olarak yasa dışı dinlediği öne sürülen ve son düzenlemeler ile farklı kent veya birimlerde görevlendirilen polislere yönelik bu sabah operasyon başlatıldı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Erzurum, Malatya, Tunceli, Kayseri, Afyonkarahisar, Batman, Bingöl ve Karabük'te yapılan operasyonlarda şüpheli polisler gözaltına alındı. Şu ana kadar Gaziantep'in yanı sıra çevre illerde gözaltına alınan 22 polis, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 22 polisin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yakalama işlemlerinin yapıldığı belirtildi.

GÖZALTI SAYISI ARTACAK

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şu ana kadar 22 olan gözaltı sayısının, diğer illerdeki polis memurlarının da Gaziantep'e getirilmesi ile artacağını belirtirken, sayının kaça ulaşacağına ilişkin ayrıntı vermedi. Gözaltına alınanlar arasında geçmiş dönemlerde Gaziantep'te görev yapan İstihbarat Şube'de görevli amirlerin de bulunduğu kaydedildi.

Bazı polis memurlarının yakınları ile destekçileri de Gaziantep Emniyet Müdürlüğü yakınında toplanarak, gözaltına alınanlara sloganlarla destek vermeye başladı.

ŞAMİL TAYYAR'DAN SİTEMLİ MESAJ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep'te yürütülen operasyonu Twitter hesabında değerlendirdi. Tayyar, operasyonun duyulması ardından sosyal medya hesabından paylaştığı sitem içeren mesajlarında şu ifadelere yer verdi:

"Henüz MİT, Gezi, 17 Aralık yaşanmadan 3 yıl önce Gaziantep'teki paralel çeteyi deşifre ettiğimde partim dahil kimse inanmadı, yalnız kaldım. Şükürler olsun ki 3 yıl sonra haklılığımız çıktı ortaya. Gaziantep'te operasyon başladı. İnşallah emniyetle sınırlı kalmaz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler