HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'te terör örgütü operasyonu

Gaziantep'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Temmuz'da Güzelvadi Mahallesi 66 Nolu Cadde üzerinde meydana gelen av tüfekli saldırıda Şahin Gökdemir'in (19) öldürülmesi, Orhan Alıcı'nın (29) ise yaralanmasıyla ilgili çalışma başlatan güvenlik güçleri, olayı gerçekleştirdiği belirlenen bir kişiyi evinde yakaladı.

Zanlının evinde yapılan aramalarda eylemde kullanılan 1 av tüfeği, 13 fişek, kar maskesi ile yine eylemlerde kullanılacağı tahmin edilen 1 el yapımı patlayıcı ve patlayıcı madde yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Zanlıyla irtibatı olan kişilere yönelik yapılan çok yönlü çalışmalar kapsamında da 17 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 6'sı 18 yaşından küçük 15 kişi, "PKK/KCK terör örgütü üyesi olmak, PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunmak, terör örgütü propagandası yapmak, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna Muhalefet, Mala Zarar Vermek, görevli memura mukavemet" suçlarından gözaltına alındı.

Yapılan soruşturma kapsamında zanlılardan 11'inin silahlı saldırı olayı neticesinde "PKK/KCK Terör Örgütü adına tasarlayarak ve planlayarak adam öldürme ve yaralama" eylemiyle irtibatlı olduğu, bu kişilerin diğer 4 kişiyle beraber, geçen yıl terör örgütü DAEŞ bahanesiyle Gaziantep'te meydana gelen olaylarda hamile bir kadının çocuğunu düşürmesi, bir ilköğretim okulunun camlarının ve güvenlik kameralarının kırılması, bekleme görevi yapan ekip otosuna farklı tarihlerde 3 defa el yapımı patlayıcı madde atma olayı, bir dernek binasına karşı el yapımı patlayıcı madde atma olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Zanlılardan 7'si emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 4'ü adli kontrolle, 4'ü ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan olaylara karıştığı tespit edilen 2 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler