HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep'teki patlama

Gaziantep'te polis merkezi yakınında meydana gelen patlamada yaralananların çoğu hastanede ayakta yapılan tedavilerinin ardından evlerine gönderildi.

GAZİANTEP (A.A)Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı uzman doktor Tamer Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın ardından hastaneye 35 yaralının geldiğini, bunların genelde hafif yaralı olduğunu söyledi.

Tuncer, "Hastanemizde şu anda acil müşahede, ayakta 7 tane hastamız var. 2 tane yoğun bakımda hastamız var. Bu hastalardan birisinin durumu çok kritik. 2 tane de serviste var. Onun dışındakilerin hepsi tedavi edilerek gönderildi" dedi.

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne patlamadan sonra getirilen aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 15 yaralıdan 5'inin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği, 2'sinin yoğun bakımda olduğu ve 8'inin yatarak tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde de 4 kişinin ayakta tedavi edildiği, 4 kişinin de tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Bu arada, Karşıyaka Polis Merkezi yakınında meydana gelen patlamada ölen ve yaralananların yakınları acil servis önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

-Patlamada 4 yaşındaki çocuk öldü-

Patlamada ölen bir çocuğun akrabası olduğu öğrenilen İsmail Solmaz, İbrahim Alkan'ın eşi Dilber ve iki çocuğuyla akraba ziyaretine giderken, patlama olduğunu ve yaralandıklarını belirterek, 4 yaşındaki Süleyman Alkan'ın olay yerinde öldüğünü bildirdi.

Dilber Alkan'ın da durumunun ağır olduğunu ve ameliyata alındığını belirten Solmaz, "Diğer yaralıların durumu iyi, şu anda tedavileri sürüyor. Fakat bir çocuğumuz şehit oldu, cennete gidecek. Bayram günü, mübarek bir günde böyle bir kanlı eylem yapılmaz" diye konuştu.

-"Patlama gözümün önünde oldu"

Patlamanın meydana geldiği Karşıyaka'daki karakolun yanında bir internet kafede çalışan 19 yaşındaki Mehmet Derici de hastanede tedavisinin ardından taburcu edildi.

Patlama anını gördüğünü belirten Mehmet Derici, otobüs durağına yanaşan siyah, plakasız bir arabadan şüphelendiklerini ifade ederek, şunları anlattı:

"Patlama gözümün önünde oldu. Ben dışarda kapının önündeydim. Otobüs durağına siyah bir araba geldi. Bir iki tane otobüs geldi geçti, siyah araba yerinden kıpırdamadı. Hatta biz 'bayram üstü burada park edilir mi-' dedik. Gitmeyince, ustamla şüphelenmeye başladık. Öyle demeye kalmadı, bir tane kalabalık halk otobüsü geldi. Otobüsün kapısı açılır açılmaz patlama meydana geldi. Arka taraftakiler kaçtı, ön taraftakilerin hepsi öldü."

Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan / A. Fatih Tekcan

En Çok Aranan Haberler