HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gaziantep’teki patlamanın görgü tanığı: Gelip kuş cıvıltılarını vurdular

Gaziantep’teki patlamaya tanıklık edenlerin ortak görüşü, saldırının Kürt, Türk ve Arapları birbirine düşürmek için gerçekleştirildiği yönünde.

Gaziantep’teki patlamanın görgü tanığı: Gelip kuş cıvıltılarını vurdular

Bir görgü tanığının sözleri şöyle:

“Bizim sokakta Kürtler, Aleviler, Zazalar, Türkmenler, Araplar, Türkler var. Herkes kendi dilinde konuşur sokakta, anlamam ama bana kuş cıvıltısı gibi gelir işte bu adamlar gelip o cıvıltıları vurdular.

Önceki gece 22.30 sularında Beybahçe Mahallesi’nde, Siirt’ten göç eden akrabalar Besime ve Nurettin Akdoğan çiftinin kına gecesi sırasında canlı bomba saldırısı gerçekleşmişti. Eğlencenin bitmek üzere olduğu ve pek çok kişinin dağılmaya başladığı sırada gerçekleşmesine rağmen patlama

‘O andan beri ağzıma lokma koymadım’

Görgü tanıkları, o akşam yaşananları Al Jazeera’den Abdülkadir Konuksever’e anlattı.

Patlamanın yaşandığı sırada 50 metre uzaklıktaki bir üst sokakta olan Mehmet Karadaş, koşarak olay yerine gelmiş: “

Herkes yerlerdeydi. Kimi yaralıydı, kimi çoktan hareketsiz öylece yatıyordu. O saatten sonra rüyadaydım sanki, yaralıları kapıp arabalara bindiriyorduk. Ambulanslar henüz gelmemişti. Sonra ambulanslar gelince her bir araca üç dört kişiyi bindirdik. Çok yaralı vardı. İnanın bunalıma girdim, o saatten beri elim iş tutmuyor ve ağzıma daha bir lokma koymadım. Midem almıyor. Allah IŞİD’in belasını versin, bunu onlar yaptı.

‘Ölü bir kız çocuğu gördüm, başında öylece kaldım’

Patlamada dayısını ve iki yeğenini kaybeden Siirt Pervarili İzzettin Gümüştekin ise 17 yıldır yaşadığı mahallesinde meydana gelen olaya hala inanmakta güçlük çektiğini söyledi.

Patlamada en çok kendi akrabalarının öldüğünü belirten Gümüştekin, sözlerine şöyle devam etti: “

Patlama olduğunda çok yakındaydım. Barut gibi pis bir koku vardı. Soğukkanlı olmaya çalıştım. Parçalanmış insanları kaldırırken bir yandan da görmemeye çalışıyordum. Gözlerimden yaş boşalıyordu. Arkadaşlarımı, akrabalarımı, tanışları sırtlayıp araçlara taşıdım. Ölü bir kız çocuğu gördüm yerde, başında öylece kaldım. Kolu dikkatimi çekti, parlak metal bir parça saplanmıştı. Biri gelip beni tokatlayınca kendime gelebildim. Bakın 17 yıldır burada yaşıyorum. Bir fabrikada çalışıyorum. Buradaki her insan bizim insanımız, Kürt’ün Türk’ten, Türk’ün de Kürt’ten farkı yok.

‘Bana kuş cıvıltısı gibi gelir’

Patlama anına tanıklık eden Bülent Boylu, o günden beri gözünü kırpmadığını söyledi.

Bütün tertibin insanları birbirine düşürmek üzere kurulu olduğunu savunan Boylu, şöyle konuştu: “

Düğünü izliyordu herkes, patlamayla yeğenimin bacağına da şarapnel parçası saplandı. Böyle bir görüntü olamaz. 12 yaşında çocuk gözlerimin önünde çırpına çırpına can verdi. Bunlar nasıl vicdansız, nasıl aşağılık insanlar. Burayı Suriye yapmak istiyorlar ama burası Suriye olmaz. Bizim sokakta Kürtler, Aleviler, Zazalar, Türkmenler, Araplar, Türkler var. Herkes kendi dilinde konuşur sokakta, anlamam ama bana kuş cıvıltısı gibi gelir işte bu adamlar gelip o cıvıltıları vurdular. Bizim en iyi komşularımız Kürtler. Çok dürüst insanlar, hiç kimsenin kimseye zararı yok. Birbirimize yemek götürür getiririz. Kahvehanede oturur birlikte oyun oynar, düğünlere gideriz. Daha aramızda tek bir kavga olmamışken getirip bir bomba patlatarak bizi birbirimize düşüremezler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler