HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazzeli kadınlardan Filistin'e destek gösterisi

Filistinli kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Gazze'de gösteri düzenledi

Gazzeli kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlediği gösteride Filistinlilerin yaşadığı sorunları ifade etti.

Filistinli Kadınlar Birliği tarafından düzenlenen eylemde, Gazze kentindeki Meçhul Asker Anıtı Meydanı'nda bir araya gelen Filistinli kadınlar, UNESCO binası önüne kadar yürüdü.

Kadınlar Günü'ne ilişkin pankartlar taşıyan göstericiler, ayrıca ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması aleyhinde sloganlar attı.

Birlik yetkilisi Emel Hamed, yaptığı konuşmada, Filistin ulusal birliğinin ve uzlaşı anlaşmasının tamamlanmasının önemine işaret ederek, bu yolla Filistin'in önündeki tüm engellerin aşılacağını vurguladı.

Filistin halk direnişi ile halkın direnç temellerinin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Hamed, "İsrail, Filistinli tutuklu ve yaralılara Filistinlilerin bütçesinden tahsis edilen ödeneklerin kesilmesi amacıyla bir kanun çıkarmayı hedefliyor. Siyonist uygulamalarla mücadele kapsamında, yaralı ve tutuklu Filistinlilere sosyal koruma sağlanmalı." dedi.

Hamed, uluslararası toplum ve insan hakları örgütlerinden Gazze'deki ablukanın kaldırılması ve İsrail'in Filistinliler aleyhinde işlediği suçlar için yargılanmasını isteyerek, İsrail ürünleri aleyhindeki boykot kampanyasının çerçevesinin genişletilmesi hatta İsrail'in siyasi ve uluslararası düzeyde izole edilmesi gerektiğini aktardı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi uluslararası sözleşmesi (CEDAW) için ek protokolü imzalamasını isteyen Hamed, ayrıca FKÖ ve uluslararası Filistin heyetlerinde kadınların katılım oranın yüzde 30'dan az olmamasına ilişkin Merkezi Konseyi'ninin kararlarının uygulanması gerektiğini söyledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler