HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gebze'de 10 bin tavuk gece yarısı itlaf edildi

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bir çiftlikte dün gece 10 bin tavuk İl GıdaTarım ve Hayvancılık müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde itlaf edildi.

Tavukların kuş gribi virüsü nedeniyle itlaf edildiği belirtilirken açıklama yapılmadı.

Gebze İlçesi Molla Fenari Köyü'nde bir çiftlik sahibinin Balıkesir'den getirttiği 2 bin tavuğun yaklaşık 800'ü kümeslere konulduktan kısa süre sonra öldü. Tavukların telef olması üzerine durum Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirildi. Dün gündüz saatlerinde gelmeleri beklenen ekipler, iddiaya göre gece yarısı gelirken, Molla Fenari Köyü'nün yanı sıra Pelitli ileDenizli Köyü'ne benzer tavuk ölümlerinin olduğunu belirledi. Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler köylerde panik havası yaratılmaması için gece yaklaşık 10 bin tavuğu itlaf ettirdi ve bunlar 16 E 9164 plakalı kamyonetle taşınarak kireçledikten sonra gömüldü. Bazı köylüler, tavukların canlı kanlı poşetlere konulup gömüldüğünü söyledi.

Şu ana kadar, tavukların toplu ölümü ve itlafının guş gribinden mi, yoksa başka bir hastalıktan mı kaynaklandığı konusunda açıklama yapılmadı. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler