HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genç çiftçi hibe sonuçları internet üzerinden açıklandı

Genç çiftçi hibe sonuçları merakla bekleniyordu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı genç çiftçi hibe sonuçlarını 27 Haziran'da açıkladı. İşte çiftçilere verilecek hibe konusunda detaylar...

Genç çiftçi hibe sonuçları internet üzerinden açıklandı

Genç çiftçi hibe sonuçları açıklandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında hibe desteği verilecek çiftçiler belli oldu. Nisan ayında başvuruların tamamlanmasının ardından hibe desteği için beklemeye geçilmişti. 30 bin TL hibe almak isteyen genç çiftçiler, bu projeden faydalanabilmek için başvurularını yaptı. Projeye ilgi oldukça yüksek olurken, 378 bin çiftçi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteğini alabilmek için başvuru yaptı. Merakla beklenen genç çiftçi hibe sonuçları sonunda açıklandı ve hibe desteği almaya hak kazananlar, sonuçları internet üzerinden öğrenebilecekler. Genç çiftçi hibe sonuçlarını haberimizin devamında yer alan bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

GENÇ ÇİFTÇİ HİBE SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

GENÇ ÇİFTÇİ HİBE SONUÇLARI AÇIKLANDI

Nisan ayında yapılan başvuruların ardından Haziran ayı ile birlikte sonuçlar açıklanmaya başladı. 4 Haziran'da ilk sonuçların açıklanmaya başlamasının ardından 27 Haziran itibariyle sonuçların tamamı açıklandı. Hibe desteği alma hakkını kazanan çiftçiler şimdi ise hibe desteğinin ne zaman kendilerine aktarılacağını araştırmaya başladı. Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe kazanan çiftçiler, 11-15 Temmuz 2016 tarihlerinde sözleşme imzalayacaklar. Genç çiftçi hibe sonuçları, 1 Temmuz Cuma gününe kadar askıda kalacak ve başvuruda bulunanlar sonuçları öğrenebilecekler. Şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilere pozitif ayrımcılığın yapıldığı bu değerlendirmeler neticesinde 11 bin 77’si bayan ve 3 bin 893’ü erkek olmak üzere 14 bin 970 genç çiftçi bu proje kapsamında destek alacak.

BAKAN ÇELİK AÇIKLADI

Proje kapsamında verilen genç çiftçi hibe sonuçları hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik açıklamasında 14 bin 970 başvurunun hibe almaya hak kazandığını söyledi. Bakan Çelik, genç çiftçi projelerinin desteklenmesi ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 397 bin genç çiftçimizin başvurusu, illerde vali yardımcısı başkanlığında oluşturulan Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonları tarafından değerlendirildi.
Şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilerimize pozitif ayrımcılığın yapıldığı bu değerlendirmeler neticesinde 11 bin 77’si bayan ve 3 bin 893’ü erkek olmak üzere 14 bin 970 genç çiftçimiz, hibe almaya hak kazandı.

Bu 14 bin 970 projenin; 10 bin 500 adedi büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, 2 bin 30 adedi arıcılık, 525 adedi kanatlı ve ipek böcekçiliği, 1.915 adedi de meyvecilik, seracılık, mantarcılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında gerçekleşti.

Oluşturulan asil-yedek listeler bugün itibariyle İl Müdürlüklerince öngörülen şekilde ve Bakanlığımız “gencciftci.tarim.gov.tr” adresinden ilan edildi.

Listeler 27 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında askıda kalacak.

Asil listede olan genç çiftçiler ile İl/İlçe Müdürlükleri arasında 11-15 Temmuz 2016 tarihlerinde sözleşme imzalanacak.

3 yıllık bir süreci kapsayan hibe destek programı kapsamında kabul edilen bu projelere, 2016 yılı için 450 milyon liralık bir kaynak kullandırılacak. Önümüzde yıllarda söz konusu bütçe, artırılarak devam ettirilecek.
Projeler, uygulamanın her aşamasında Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edilecek.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler