HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gençlerin 'Suat ağabeyi' üniversitede

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ)’de gençlerle buluştu.

Gençlerin 'Suat Ağabey' diye hitap ettiği Kılıç, burada büyük bir ilgiyle karşılandı. Gençlere hitap eden Bakan Kılıç, "Yarın bu ülkenin bakanı, valisi yöneticisi siz olacaksınız." dedi.

Anadolu topraklarında birçok büyük insanın yetiştiğine dikkat çeken Kılıç, "Eğer sizi cesaretlendirecek bir şey arıyorsanız. Bu Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın dediği gibi bu kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur. Bu kudret ezanınızda ve manevi değerlerinizde de mevcuttur." ifadelerini kullandı.

Gençlerin zamanlarını boşa harcamamaları gerektiğini söyleyen Kılıç, "Kendiniz geliştirin. Belki bir arkadaşınızın size ihtiyacı vardır ona el uzatın. Onun ayağa kalkması için ona yardım edin." dedi.

KYK'DA YEMEKHANEYİ GEZDİ

Program sonrasında gençlerin büyük bir ilgisiyle karşılaşan Kılıç, Kredi Yurtlar Kurumu’nda(KYK) bulunan merkezi yemekhaneye geçti. Kılıç, burada Erzurum’un yöresel halk oyunu barla karşılandı. Öğrencilerle fotoğraf çektiren Kılıç, yemekhane içinde de öğrencilerle sohbet etti. Ailesiyle telefonda görüşen bir kız öğrencinin isteği üzerine onun ailesiyle görüştü. Ardından yemeklerle ilgili bilgi alan Bakan Kılıç, yemek alan öğrencilere, "Bu yemekler her zaman mı böyle yoksa bu güne mi özel?" diye sordu.

(CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler