HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Kurul’da “beyinsiz” tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda AK Partili Nurettin Canikli ile CHP'li Kamer Genç arasında, Kamer Genç'in “Ya size gavat deseydi” sözleriyle başlayan tartışma gerginliğe yol açtı.

Genel Kurul’da “beyinsiz” tartışması

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u eleştiren konuşması Meclis’te tartışma yarattı. Ak Parti Grup Başkanvekili Genç’e, “Zihninde zerre kadar beyin olmayan birisinin konuşması ciddiye alınmamalı” dedi. Canikli’ye tepki gösteren Genç de “Gidelim beynimizi tarttıralım. Benimki senden 500 kat fazla” yanıtını verdi.

CHP’li Genç, Genel Kurul’da Ak Parti’nin Meclis’te çalışma saatlerinin uzatılmasına ilişkin grup önerisinin görüşülmesi sırasında yaptığı konuşmada, Adana Valisinin sözlerini eleştirdi. “Ya size gavat deseydi” diyen Genç şöyle devam etti:

“Vali daha önce Akbil olayında müfettişlik yaptı. Ona karşı gebe olmasanız görevden almanız lazım. Bir vatandaşa gavat demişim ne olacak diyorsunuz. Bu valinin vatandaşa hakareti tasvip etmiyorsanız görevden alın. Eskişehir valisi polisin sopayla döverek öldürdüğü genci, ‘arkadaşları dövdü’ diye açıkladı. ‘Çocuklar ahlaksızlık yapıyor’ diyor Başbakan. İki genç yan yana gelip sohbet edemez mi, Tayyip Bey kendisi gibi mi biliyor herkesi.”

BAŞBAKAN’A TEMİZ DİLLE KONUŞUN

Genç’in sözlerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, “Başbakan’a karşı temiz dille konuşun” uyarısında bulundu.

Genç’in konuşmasına AK Partililerin tepki göstermesine yerinden bağırarak müdahale eden MHP’li Lütfü Türkkan ile AK Partili Bülent Turan arasında karşılıklı gerginlik oldu. Turan, MHP’lilere, “Kamer Genç’in avukatı mısınız” diye bağırdı. Ardından oturuma ara verildi.

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, “Ahlakın ne almama geldiğini bilmeyen ahlaktan konuşabilir mi? Zihninde zerre kadar beyni olmayanın konuşması ciddiye alınmamalı. Zerre kadar konuştuklarının değeri yok. Bu konuşmada ne vicdan, ne akıl, ne izan var” dedi.
Sataşma nedeniyle söz alan CHP Grup Başnakvekili Akif Hamzaçebi, “Hakaret ettiniz. Kamer Genç, AK Parti sıralarına beyinsiz mi dedi?” diye sordu.

Daha sonra söz alan CHP’li Genç, “Canikli gidelim beynimizi tarttıralım. Benimki senden 500 kat fazla. Maliye uzlaşma kurulunda ne fırıldaklar döndüğünü biliyorum. Korsan önergelerle kimlere af getirdiğini biliyorum. Bir milletin valisi çıkıp vatandaşa gavat diyorsa o valiyi tutamazsın” dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler