HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siyasi partilerin Gümüşhane milletvekili adayları YSK'da

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Gümüşhane milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Gümüşhane milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Siyasi partilerin Gümüşhane milletvekili adayları YSK'da

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Gümüşhane milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 2 milletvekiliyle temsil edilecek Gümüşhane'de geçmiş seçimlerde mücadele AKP, CHP ve MHP arasında yaşandı. Gümüşhane'de 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Gümüşhane'de en çok oyu yüzde 75,06 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 23,81 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yüzde 1,14 oranında oy alabildi.

Gümüşhane'de 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 57,5 ile AKP aldı. MHP yüzde 36,3 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. CHP ise yüzde 3,6 oranıda oy aldı. Bu partileri yüzde 1,3 oy oranı ile SP takip etti. Böylece AKP'li aday Ercan Çimen, Gümüşhane Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Gümüşhane'de AKP yüzde 64,98 oy oranına ulaştı. MHP yüzde 21,61 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci parti oldu. CHP'nin oy oranı ise 7,77 oldu. Bu partileri yüzde 2,45 oy oranı ile SP, yüzde 0,93 oy oranı ile HAS PARTİ takip etti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler