HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aydın milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Aydın milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Aydın milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Aydın milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Aydın milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 7 milletvekiliyle temsil edilecek Aydın'da, geçmiş seçimlerde mücadele CHP, AKP ve MHP arasında yaşandı. Aydın'da 2015 Genel Seçimlerinde de yarışın yine üç partinin arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Aydın'da en çok oyu yüzde 56,28 ile Ekmeleddin İhsanoğlu aldı. Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 36,75 oranında oy aldığı seçimlerde, Selahattin Demirtaş ise yüzde 6,96 oranında oy aldı.

Aydın'da 2014 Yerel Seçimlerinde; CHP yüzde 43,8 oy aldı. AKP ise yüzde 29,2 oranında oy ile ikinci sırada yer aldı. Bu seçimde MHP'nin oy oranı ise yüzde 21,6 oldu. Bu sonuçla birlikte CHP'nin adayı Özlem Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

2011 Genel Seçimlerinde Aydın'da CHP yüzde 38,15 oranında oya ulaştı. AKP bu seçimde yüzde 35,47 oranında, MHP ise yüzde 18,19 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 3,63 oy oranı ile bağımsız aday Mehmet Bayraktar, yüzde 1,16 oy oranı ile DP takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler