HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genel Seçimler öncesinde Bayburt milletvekili adayları belli oldu

Seçimlerde yer alacak siyasi partiler Bayburt milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Bayburt milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Genel Seçimler öncesinde Bayburt milletvekili adayları belli oldu

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Bayburt milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 2 milletvekiliyle temsil edilecek Bayburt'ta, geçmiş seçimlerde mücadele AKP ve MHP arasında yaşandı. Bayburt'ta 2015 Genel Seçimlerinde de yarışın özellikle bu iki parti arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Bayburt'ta en çok oyu yüzde 80,20 ile Recep Tayyip Erdoğan aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 19,05 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yalnızca yüzde 0,75 oranında oy alabildi.

Bayburt'ta 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu AKP ve MHP aldı. AKP'nin oy oranının 52,1 olduğu yerel seçimlerde MHP ise yüzde 38,3 oranında oy aldı. Bu iki partiyi yüzde 8 oy oranı ile SP takip etti. Bu sonuçla Bayburt Belediye Başkanı AKP'nin adayı Mete Memiş oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Bayburt'ta AKP yüzde 63,55 oranında oy oranına ulaştı. MHP bu seçimde yüzde 24,22 oranında, SP ise yüzde 4,92 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 3,75 oy oranı ile CHP takip etti.

[

**](http://www.ysk.gov.tr/ysk/content/conn/YSKUCM/path/Contribution%20Folders/HaberDosya/2015MV-KesinAdayListesi.pdf)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler