HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genelkurmay Anıtkabir buluşmasını iptal etti, komutanlar Şırnak'a gitti

TSK'nın çağrısıyla bugün saat 15.00'de yapılacağı bildirilen balon etkinliği iptal edildi.

Genelkurmay Anıtkabir buluşmasını iptal etti, komutanlar Şırnak'a gitti

TSK'dan yapılan açıklamada, "Anıtkabir Komutanlığında 10 Kasım 2016 tarihinde saat 15.00'te yapılması planlanan 'Ata'nın Huzurunda Ordu Millet El Ele' temalı faaliyet iptal edilmiştir" denildi.

Bizzat TSK tarafından halka katılım çağrısı yapılan etkinlikte, Atatürk'ün doğum yılına ithafen 1881 çift kırmızı-beyaz balonun uçurulacağı bildirilmişti.

Genelkurmay Başkanlığı’nın daha önce duyurduğu, bugün saat 15.00’de Anıtkabir’de, "Ata’nın huzurunda Ordu Millet Elele” adı altında yapılacak olan etkinlik sürpriz bir şekilde iptal edildi. İptalin sebebiyle ilgili açıklama yapılmazken, etkinliğin güvenlik gerekçesiyle iptal edilmiş olabileceği ileri sürülüyor.

Genelkurmay, daha önce bu etkinlikte 1881 çift kırmızı ve beyaz dilek balonu uçurulacağını duyurmuştu. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, etkinliğin iptaledildiği duyuruldu ancak neden iptal edildiğine dair bir bilgi paylaşılmadı. Etkinliğin güvenlik gerekçesiyle iptal edilmiş olabileceği ileri sürülüyor.

Konuyla ilgili olarak TSK'nın internet sitesinde yer alan basın duyurusu şöyle:

ŞIRNAK’A GİTTİLER

Genelkurmay Başkanlığı, Anıtkabir’deki etkinliğin iptal edildiğini açıkladıktan iki saat sonra bu kez Genelkurmay Başkan Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki kuvvet komutanlarının inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere Şırnak’a gittiğini duyurdu. Hatırlanacağı gibi, geçen hafta Ankara-Mamak’tan Çankırı’ya nakledilen 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, tugayın karargahı dahil personeli, tank ve zırhlı araçlarıyla birlikte Şırnak’ın Silopi ilçesine kaydırılmıştı. Askeri kaynaklar, Irak ve Suriye’de Türkiye’nin güvenliğini tehdit eden bir gelişme olması durumunda tugayın sınır ötesi müdahaleye katılacağını söylemişlerdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler