HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genelkurmay: Helikoptere, askere ateş açıldı, Atatürk heykeli ve bayraklar yakıldı

Genelkurmay Başkanlığı, son 24 saat içerisinde yurt içinde meydana gelen önemli olayları internet sitesinde duyurdu.

Genelkurmay: Helikoptere, askere ateş açıldı, Atatürk heykeli ve bayraklar yakıldı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Irak topraklarından askerlere ateş açıldığı belirtilen açıklamada, Siirt'te helikoptere, askeri araçlara, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde askeri birliğe ateş açıldığını ayrıca el yapımı patlayıcı atıldığını, 3 askerin yaralandığı da yer aldı. Çeşitli yerlerde bayrak, okul, hükümet konağı başta olmak üzere kamu binalarının yakıldığı kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı, 'Önemli Yurt İçi Olaylar' bölümünde çarşamba günü meydana gelen olaylar ile ilgili bilgiler verildi. Bu bölümde kamuoyuna duyrulan olaylar şöyle sıralandı:

IRAK TOPRAKLARINDAN HAVAN VE KALAŞNİKOF ATEŞİ

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı Samanlı Üs Bölgesinden hudut hattı kontrolü maksadıyla görevlendirilen iki Piyade Koluna; bir grup PKK’lı tarafından, Irak topraklarının 700 metre içerisinden havan ateşi açıldığı belirtildi. Bu sırada Kalaşnikof tüfekle de ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin açılan taciz ateşine anında karşılık verdiği belirtildi.

JANDARMA BİRLİĞİNE ATEŞ VE BOMBA

Diyarbakır’ın Lice İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki 1 No'lu nöbet mevzisine, dün saat 23.00 sıralarında uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açıldığı ve el yapımı bomba atıldığı belirtildi. Saldırıda nöbet tutan bir ekin boynundan hafif yaralandığı kaydedildi.

Yine Lice İlçesi’ne bağlı Tuzla Köyü, Abalı Jandarma Karakol Komutanlığına ekmek götüren bir kişiye ait aracın da bir grup PKK’lı tarafından durdurulduğu ifade edildi. Aracı ateşe veren PKK’lı grubun sürücüyü silah tehdidi ile kaçırdığı vurgulandı.

SİİRT’TE HELİKOPTERE VE JANDARMAYA ATEŞ

Genelkurmay Başkanlığı, Siirt il merkezinde IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırısını protesto etmek amacıyla yapılan toplumsal olaylar sırasında Yenimahalle Polis Karakolu’na, takviye amaçlı gönderilen Jandarma Özel Harekat (JÖH) Timine av tüfeği ile ateş açıldığını 2 uzman personelin hafif yaralandığını bildirdi.

Siirt’teki 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı kışlasında konuşlu ‘AS-532 Cougar’ tipi helikopterin, bölgede icra edilen havadan ikmal faaliyetini tamamladıktan sonra dönerken kent merkezinden açılan ateşle taciz edildiği kaydedildi.

ŞIRNAK’TA KİMLİK KONTROLÜ

Genelkurmay, PKK yanlısı yaklaşık 100 kişilik grubun Şırnak’ın Silopi İlçesi’ndeki Başköy İlköğretim Okulu’na taş ve molotof kokteyli ile saldırı düzenlediği bina camlarının kırıldığı okuldaki Atatürk büstünün yıkıldığı bilgisine yer verdi.

PKK yanlısı başka bir grubun Şırnak’ın Cizre İlçesi’ndeki Nusaybin Caddesi’nde yol kesme eylemi sırasında kimlik kontrolü yaptığı, durdurdukları Cizre İlçesi Kuştepe Köyü Geçici Köy Korucusunu aracından indirdikten sonra oğlu ile birlikte dövdükleri

zimmetinde bulunan Kalaşnikof tüfeğini gasp ettikleri, bu silahla ateş açarak oğlunu yaraladıkları açıklandı.

BAŞKALE’DE HEYKEL YIKILDI

Öte yandan Van’ın Başkale İlçe Merkezinde bulunan Atatürk Heykeli’nin yıkıldığı, Çaldıran İlçe Merkezinde, gün boyu devam eden toplumsal olaylarda PTT binası, Ziraat Bankası, Polis Evi, Kaymakamlık Konutu, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait 5araç ve 6 işyeri, ayrıca Belediye binası önünde bulunan Atatürk büstü, trafik lambaları ve Mobese kameralarında taş ve molotof kokteyli ile saldırı sonucu hasar meydana geldiği açıklandı.

Van'ın Edremit İlçe merkezinde de Çarşamba günü Eminpaşa İlköğretim Okulu’nda taş ve molotof kokteyli ile saldırı sonucu hasar meydana geldiği, Gevaş İlçesi’nde gün boyu devam eden olaylarda, İzzettin Şir Lisesi'nde bulunan Atatürk büstünün yerinden sökülerek zarar verildiği açıklandı.

YANLARINDA GETİRDİKLERİ BAYRAĞI YAKMIŞLAR

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde PKK yanlısı 150-200 kişilik bir grubun, Cezaevi Kavşağı’nda gösteri yaparken bir grubun ilçe merkezinde beraberinde getirdiği Türk Bayrağı’nı Vali Erdoğan Gürbüz İlköğretim Okulu, İsmet Kalkan Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nu yaktığı ifade edildi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler