HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genelkurmay: Sınırda 2 terörist yakalandı

Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 2 terörist, silahsız ve teçhizatsız yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) "günlük faaliyetleri" ile "önemli yurtiçi olaylar"a yer verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 2 terörist, silahsız ve teçhizatsız yakalandı.

Bir grup terörist, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Boyunlu Mahallesi'nde inşaatı süren Silvan Barajı yol güzergahında tesis edilmeye başlanılan üs bölgelerinde emniyet tedbiri için görevlendirilen geçici köy korucusu timlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Üs bölgelerinde görevli unsurlar tarafından derhal aynı şekilde karşılık verilmesi üzerine, teröristlerin ateşleri kesildi. Silahlı saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

- Yüksek gerilim hattı direklerine saldırı

Bir grup terörist tarafından, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki 2 yüksek gerilim hattı direğine el yapımı patlayıcılarla hasar verildi. Yüzleri maskeli ve silahlı bir grup terörist, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yaprakköy Mahallesi'nde, Lice-Kulp karayolunu keserek durdurdukları 2 aracı yaktı.

- Hudut hatlarında yasa dışı geçişler

Kara Kuvvetleri Komutanlığının hudut birlikleri tarafından gün içinde, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 355, Türkiye'den Suriye'ye girmek isteyen 11 kişi yakalandı. Suriye hudut hattında 347 karton sigara ve 10 kilo 800 gram uyuşturucu ele geçirildi.

Ayrıca, Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 121, Türkiye'den Yunanistan'a girmek isteyen 101 ve Türkiye'den Bulgaristan'a geçme teşebbüsünde bulunan 12 kişi yakalandı.

Gün içinde, kara hudutlarında yasa dışı geçiş sırasında yakalananların sayısı 600'ü buldu.

Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 501, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından da Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 98 kişi gözaltına alındı.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler