HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gergin nevruz kutlaması

Aydın'da Nevruz’u gerekçe göstererek toplanan 70-80 kişilik bir grup, kampüs içinde izinsiz gösteri düzenledi.

Gergin nevruz kutlaması

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bulunan Adnan Menderes Üniversitesi İsabeyli yerleşkesinde izinsiz olarak düzenlenen nevruz kutlaması, jandarma ve emniyet güçlerinin yoğun çabasıyla olaysız sona erdi. Karşıt görüşlü iki grubun muhtemel çatışmasına karşılık çevrede geniş güvenlik çemberi oluşturuldu.

Adnan Menderes Üniversitesi İsabeyli Yerleşkesi, hareketli günlerinden birini daha yaşadı. Nevruz’u gerekçe göstererek toplanan 70-80 kişilik bir grup, kampüs içinde izinsiz gösteri düzenledi.

Güvenlik güçleri muhtemel bir provokasyona karşılık çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. İsabeyli’nin tüm girişlerinde araçlar tek tek arandı, kimlik kontrolü yapıldı. Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığına ilave olarak Aydın merkez ve çevre ilçelerden takviye jandarma birlikleri bölgeye sevk edildi.

Kampus içerisinde topladıkları odunları ateşe veren bir grup halay çekti. Kampus dışında bekleyen bir grup öğrenci de, yaşananları protesto ederek sloganlar attı. Bu arada, jandarma güçleri olay çıkmasını engellemek için kampus önünde etten duvar ördü. Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler de bölgede hazır bulundu.

Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Ethem Karabacak, her iki grupla yaptığı görüşmede tarafları olaysız bir şekilde dağılmaları yönünde ikna etti. Jandarma kontrolünde araçlara bindirilen öğrenciler, kontrollü olarak bölgeden uzaklaştırıldı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler