HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

GİB İnternet Vergi Dairesi borç ödemeyi kolay hale getirdi

GİB İnternet Vergi Dairesi sayesinde borç ödeme, sorgulama gibi işlemler oldukça kolay hale geldi. Vatandaşlar İnternet Vergi Dairesi'nden faydalanarak zaman kaybetmeden işlemlerini halledebiliyor.

GİB İnternet Vergi Dairesi borç ödemeyi kolay hale getirdi

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi borç ödemek isteyen vatandaşların en büyük yardımcılarından biri olmaya devam ediyor. Devlet kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen işlemlerin e-Devlet Kapısı'na taşınmasından önce vatandaşlar, bu işlemlerini gerçekleştirebilmek için kurumlara gitmek zorunda kalıyordu. Bu durum da vatandaşların zaman kaybetmesine ve bazen de işlerinin aksamasına neden oluyordu ancak iletişim teknolojilerinde gelinen nokta pek çok işlemi online ortama taşınmasını sağladı. Artık vatandaşlar pek çok işlemi e-Devlet Kapısı, İnternet Vergi Dairesi ve bunlar gibi online platformlardan gerçekleştirebiliyor. Buradan yla çıkarak eğer bir borcunuzu ödemek isterseniz artık kuruma kadar yorulmanıza ya da vakit harcamanıza gerek yok. GİB İnternetten İnternet Vergi Dairesi'ne girmeniz yeterli İnternet Vergi Dairesi borç ödeme işlemini bir kaç dakikanızı ayırarak kendi başınıza yapabilmenizi sağlıyor.

GİB İnternet Vergi Dairesi için tıklayın

İNTERNET VERGİ DAİRESİ'NDEN YAPILABİLEN İŞLEMLER

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın İnternet Vergi Dairesi'nden çok sayıda işlemi anında gerçekleştirebilirsiniz. Buradan; e-Beyanname, İnternet Vergi Dairesi, motorlu taşıt sorgulaması, motorlu taşıt ödemelerinin kredi kartı ile yapılması, motorlu taşıt ödeme bilgisini sorgulama ve hesaplama, kasko değerlerini öğrenme işlemlerini yapabilirsiniz. Hazır Beyan Sistemi'nden vergi dairesine gitmeden yıllık kira vergisi işlemlerini, Borç Bilgilendirme Servisi'nden vadesi gelmiş ve gelmemiş borçlarınızı öğrenebilirsiniz. Ayrıca 6552 bilgilendirme ve ödeme işlemlerini, 6111 ödeme başlığı altında bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bilgileri, cep telefonu harcı ödemelerinizi, mükelleflere ai borç, vergi levhası, vergi kimlik numarası v.b. bilgilerin sorgulanması, ihbar girişi, ihbara ait belge gönderimi ve ihbar sonucu sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.

İNTERNET VERGİ DAİRESİ'NDEN NASIL YARARLANABİLİRİM?

GİB İnternet Vergi Dairesi'nden faydalanabilmek için İnternet Hizmetleri Kullanım Başvuru Formu'nun doldurulması gerekmektedir. Bu formu İnternet Vergi Dairesi'nden ya da bağlı bulunduğunuz vergi dairesinden edinebilirsiniz. Başvuru formunu gerçek kişiler için kişinin kendisi, tüzel kişiler için ise temsile yetkisini bulunduran kişilerin imzalaması gerekmektedir.

MOBİL UYGULAMASINDAN FAYDALANABİLİRSİNİZ

GİB İnternet Vergi Dairesi'nden mobil uygulamasını indirerek yararlanabilirsiniz. Uygulamayı Android işletim sistemine sahip cihazlar için [

Google Play](https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.com.cs.gibproject&hl=tr)'den, iOS işletim sistemine sahip cihazlar için ise iTunes'ten indirebilirsiniz.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler