HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gırgır dergisi Hazreti Musa karikatüründen sonra kapatıldı

Gırgır dergisinin kapağında yer alan Hazreti Musa karikatürüne sosyal medyadan tepki yağdı. Yayıncı şirketten yapılan son dakika açıklamaya göre, Gırgır dergisinin kapatıldığı duyuruldu.

Gırgır dergisi Hazreti Musa karikatüründen sonra kapatıldı

Mizah dergisi Gırgır, son kapağında, Peygamber Hazreti Musa'nın asasıyla Kızıldeniz'i yarmasını ti'ye alan karikatürüyle tepki topladı.

HZ MUSA KARİKATÜRÜNDEN SONRA GIRGIR DERGİSİ KAPATILDI

Ünlü mizah dergisi Gırgır, Hz.Musa ile ilgili yayınlandığı skandal karikatür sonrası flaş bir karar alarak bugünden itibaren kapatıldı.

Yayıncı şirketin avukatı yaptığı açıklamada, 'Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız' dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sözkonusu karikatürün ardından flaş bir kararla kapatılan Sözcü Grubu’nun mizah dergisi Gırgır’ın yöneticileri hakkında ‘Halkın bir kesimi benimsediği dini değerleri aşağılamak’ suçu kapsamında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

YÖNETİCİLER HAKKINDA SORUŞTURMA

Başsavcılıktan yapılan açıklamada "Hz. Musa'ya ve başta Musevilik ve İslam olmak üzere tüm semavi dinlerce kutsal olan değerlere hakaret içerdiğine ilişkin hususların soruşturulabilmesi amacıyla şüpheliler hakkında 'Halkın bir kesimi benimsediği dini değerleri aşağılamak' suçuna aykırılıktan dolayı soruşturma açılmıştır" denildi.

DERGİDE ÇALIŞAN HERKES İŞTEN ÇIKARILACAK

Yayıncı şirketin avukatı tarafından yapılan açıklamada, derginin kapatılmasına ve dergiden çalışan herkesin işten çıkarılmasına karar verildiğini belirterek, ‘Gırgır dergisinin son sayısında yayınlanan hoş olmayan karikatür nedeniyle yayıncı şirket Gırgır dergisinin kapatılmasına ve dergide çalışanların tamamının işten çıkarılmasına karar vermiştir' Bu karikatürün yayınlanması en başta toplumumuzu rahatsız ettiği gibi, yayıncı şirketi de çok rahatsız etmiştir. Karikatürün firmayı zor durumda bırakmak amacıyla kötü niyetli çalışan kişi veya kişiler tarafından yayınlandığını düşünüyoruz. Kasti bir tutum söz konusudur. Dini değerlerin aşağılandığı bu karikatür kötü niyetli bir tutumla çizilerek, yayıncı şirkete danışılmadan, adeta gizlenerek, son anda habersizce yayına verilmiştir. Bunu yapan çalışanlar dini değerleri aşağılamak suretiyle suç işlemiştir. Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız' denildi.

İBRAHİM KALIN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Kısa sürede yoğun eleştiri alan karikatüre en sert tepki de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

HAZRETİ MUSA KARİKATÜRÜ TWITTER'DA TT OLDU

Karikatüre sosyal medya kullanıcıları başta olmak üzere pek çok kesimden tepki geldi. Karikatür gelen tepkilerin ardından Twitter'da TT oldu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın da karikatüre tepki gösterirken "Bunun adı mizah ve ifade özgürlüğü değil, ahlaksızlık ve nefret suçudur. Mukaddesata yönelik bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

'UYKUSUZTAN' DEDİLER, ÖZÜR DİLEDİLER

Karikatüre ilişkin Gırgır dergisi, resmi Twitter hesabından özür mesajı yayınlayarak, karikatürlerini 'berbat' olarak nitelendirdi.

CHARLIE HEBDO'YA BENZETİLDİ

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Gırgır'ın bu karikatürünü, Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'e ilişkin çizdiği ve tüm dünyada tepki toplayan karikatürlerine benzeterek, oldukça sert eleştirilerde bulundu.

AĞIR TEPKİ: CHARLIE HEBDO KATLİAMCILARINA SESLENDİLER

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Paris'teki Charlie Hebdo katliamından fotoğraf kareleri paylaştı ve o katliamı gerçekleştirenlere "Neredesiniz güzel adamlar" diyerek yoğun tepki gösterdi.

İşte o tweetler:

@elbayburdi: Bu kafirlerin öyle bir üzerine gidelim ki bundan sonra hiçbir kafir böyle bir şerefsizliğe cesaret edemesin.

@vandalyurek: Mesela Charlie Hebdo kapatılsaydı istenmeyen şeyler yaşanmazdı.

@MehToprak: İslami değerlerimiz üzerinden kirli ellerini çekmeyen #GırgırDergisiKapatılsın! Eleştirmek için de olsa o aşağılık karikatürü paylaşmayın.

@ozcanatsat: #gırgırdergisikapatılsın ve soyu kurutulsun ki bir daha böyle melanete teşebbüs etmesin.

@Ali_Fuat__ : Bu 2. Charlie Hebdo olayıdır. Eğer bu aşağılık dergi,bu ülkede hala yayın yapacaksa,yazıklar olsun buna müsade edene!

@Wolfskin_J: Siz Charlie Hebdo'yu örnek alırsanız, kafanıza sıkacak bir Kuaşi muhakkak çıkar. Sonra leşinizi gırgırlarlar.

@bera0808: Başınıza taş olup yağacağımız günleri görmek istiyorum.

@Veli_kucuk2: Gidin bombalayın adresini isteyen yazsın dm'den atayım.

@olum_nokturnu: Özgür bir Ülkedeyiz! İsteyen Peygamberle alay edebilir. İsteyen de alay edenin kafasını koparabilir. Koparmalıdır da.

GIRGIR'DAN NUMAN KURTULMUŞ KAPAĞI

Gırgır, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un "Evet çıkarsa terör son bulur" sözlerini de kapağına taşımıştı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un geçtiğimiz günlerde referandumda "evet" çıkması halinde de terörün sona ereceğine dair sözleri hayli tartışılmıştı.

Haftalık mizah dergisi Gırgır 1 Şubat'ta yayınlanan sayısında Kurtulmuş'un bu sözlerini kapağına taşımıştı.

CHARLIE HEBDO DERGİSİNE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

7 Ocak 2015'te, Fransa'nın başkenti Paris'te, mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan kanlı saldırıda12 kişi katledilmişti.

Charlie Hebdo'nun, Paris'in 11'inci bölgesindeki Nicolas Apper Caddesi'nde bulunan merkezine silahlı kişilerce saldırıldı. Saldırganların 12 kişiyi vahşice katlettiği saldırıda yaşamını yitiren 12 kişinin içinde, ülkenin en iyi karikatüristleri olarak tanınan (derginin Genel Yayın yönetmeni( Stephane Charbonnier (Charb), Jean Cabut (Cabu), Tignous takma adıyla bilinen ünlü karikatürist Bernard Verlhac ve Tunus doğumlu Fransız deneyimli Fransız çizer Georges Wolanski de vardı.

FRANSA EN ÖNEMLİ KARİKATÜRİSTLERİNİ KAYBETTİ

Derginin genel yayın yönetmeni Stephane Charbonnier ve Jean Cabut'nün de aralarında bulunduğu Fransa'nın en önemli karikatüristleri ölenler arasında. Uzun süredir ölüm tehditleri alan Charbonnier, polis korumasında yaşıyordu.

Fransız ekonomi uzmanı, yazar, gazeteci ve aynı zamanda Charlie Hebdo'nun ortaklarından olan Bernard Maris de saldırıda yaşamını yitirmişti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler