HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gökçeada'da Rum okulu 40 yıl sonra yeniden açılıyor

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde 40 yıl sonra Özel Rum Ortaokulu ve Lisesi 28 Eylül Pazartesi günü eğitim ve öğretim hayatına başlıyor.

2013 yılında Gökçeada'nın Zeytinli köyünde eğitim ve öğretim hayatına başlayan Özel Gökçeada Rum İlkokulu'nun ardından, Özel Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi de 2015-2016 eğitim öğretim hayatına 40 yıl aradan sonra Tepeköy'de 10 öğrencisiyle 28 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Geçtiğimiz yıl restore edilen ve bir takım eksikliklerden dolayı eğitime başlayamayan Özel Rum Ortaokulu ve Lisesi, eksikliklerin tamamlanmasının ardından 40 yıl sonra yeniden faaliyete geçecek.

Tepeköy'de 1953 yılında inşa edilen Özel Gökçeada Ortaokulu ve Lisesi o dönemde 180 öğrenci ile eğitim öğretime başladı. 1964 yılında Rumca yasaklanınca okuldaki öğrenci sayısı giderek azaldı ve 1975 yılında okul kapandı. Özel Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi Kurucu Temsilcisi ve Müdürü de olan İmroz Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İoakim Makis Kamburopulos, 46 yıl aradan sonra Ada'ya dönerek, okulun açılması için çalışmalar başlattığını ve ilkokulu o dönemde aynı okulda okuduğunu belirtti. Türk yetkililere okulun açılması konusunda gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür eden Kamburopulos, Pazartesi günü okulun açılışına Adalıları davet etti. Kamburopulos, okulda eğitim öğretim görecek 7 öğrencinin Gökçeada'da ikamet eden Rum asıllı Türk vatandaşlarının çocukları olduğunu, 3 öğrencinin ise Yunanistan'dan geleceğini söyledi.

28 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek okul açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdür Vekili Ömer Faruk Yelkenci'nin de katılması bekleniyor.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler