HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gökçek Ankara'ya yapacağı 'Boğaz' projesini açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'ya yapacağını açıkladığı 'Boğaz projesi' ile ilgili bir tanıtım filmi yayınladı.

Gökçek Ankara'ya yapacağı 'Boğaz' projesini açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, geçtiğimiz ay açıkladığı “Ankara için 18 proje” arasında en çok ses getiren ‘Boğaz projesi’ ile ilgili bir tanıtım filmi yayınladı.

İstanbul için açıklanan ‘çılgın’ projeye benzer bir kanal projesi olan boğazın yeri de açıklanırken, boğazın pis su arıtma tesisinden elde edilecek arıtılmış sularla besleneceği belirtildi. İşte Gökçek’in tanıtım filmiyle birlikte yaptığı açıklama: Ankara’ya deniz getirmek imkansız; ancak artık Ankara’nın da bir boğazı olacak…

Ankara’nın güneyinde, imrahor vadisinde, birinci etapta yer alacak 11 km’lik dev kanal etrafında dizilen villalar, cafe/restoran ve benzeri yerler, dinlenme alanları… Ankara’nın imajına inanılmaz bir katkı sağlayacak olan bu yatırımın, 5 yılda bitirilmesi planlanıyor… Eymir Gölü ile Gölbaşımezarlığı arasında kurulacak olan pis su arıtma tesisinden elde edilecek arıtılmış sular, bu kanalı besleyecek. İleride Eymir ve Mogan ile birleştirilecek bu proje sayesinde kanal uzunluğu 43 km’ye kadar çıkabilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler