HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gökçek’ten ‘darbe iddiaları’: Başbakan Meral Akşener olacaktı

Melih Gökçek, darbenin başarılı olması halinde başbakanlığın Meral Akşener’e verileceğini iddia etti.

Gökçek’ten ‘darbe iddiaları’: Başbakan Meral Akşener olacaktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, darbe girişiminin başarılı olması halinde başbakanlığın Meral Akşener’e verileceğini, hazırlanan 50 kişilik suikast listesinde kendisinin altıncı sırada olduğunu iddia etti.

Gökçek, darbe girişiminin ardından katıldığı CNN Türk yayınında Gülen Cemaati tarafından kandırıldığını söyleyerek, ‘Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ‘

üç harflilerle’ yayıldığını öne sürmüştü.

NTV yayınına katılan Gökçek, darbe girişimi gecesi belediye binasından erken ayrılarak kurtulduğunu, daha sonra bir gecekonduya sığınıp Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok bürokratla telefon görüşmeleri yaptığını belirtti.

‘Bunlar bizi öldürecekmiş’

Gökçek şöyle devam etti: “

50 kişilik listenin birinci sırasında sayın cumhurbaşkanımız, 2. sırasında da sayın başbakanımız yer alıyor. Bana 6. sırayı, oğluma da 31. sırayı vermişler. Gökçek ailesi olarak, böyle bir listede yer almak, bizim için torunlarımıza bırakacağımız miras. Allaha hamd olsun, bu hainlerin hedefiymişiz. Bunlar bizi öldürecekmiş.

‘Sen nereden biliyorsun 15’ini?’

Darbe girişiminin başarılı olması halinde başbakanın Meral Akşener olacağını iddia eden Gökçek, “

Bunu inkar etmeye gerek yok. Sloganlarına bakın Meral Akşener’in, bir de bunların bildirideki sloganlarına bakın. Meral Akşener’in propaganda süresince her tarafta dikkat edin, destekleyenler FETÖ’cülerdi. ‘15’inde çok güzel şeyler olacak ve 15’inden sonra siz görün’ diyordu. Sen nereden biliyorsun 15’ini? ‘Başbakan olacağım, başbakan olacağım’ deyip duruyordun. Bazı şeyler geçmişte anlaşılamıyor ama olaylar ortaya çıktıktan sonra anlaşılıyor. Her iki tarafın da sloganları aynı, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’, olacak iş değil. ‘Sen bu sloganı kullanacaksın ve alıp başını gideceksin’ dediler. O da bunu söylüyordu dikkat edin.

‘Arınç’ı başa getirmek istediler’

Türkiye’de siyasi değişikliklere neden olan birçok olay ve suikastın arkasında Gülen Cemaati’nin olduğunu savunan Gökçek, AKP içinde yapılan ‘operasyonların’ amacının Bülent Arınç’ı başa getirmek olduğunu söyledi.

Gökçek şöyle konuştu: “

MHP’deki kaset skandallarından, Rus uçağının düşürülmesine, Hrant Dink cinayetinden, Deniz Baykal’ın kaset skandalına kadar. MHP’yi dizayn etmek istiyorlar. Bunlar sadece AK Parti’yle falan uğraşmaz. Bunlar her tarafa girmeye çalışıyor. MHP’de Sayın Bahçeli’yi aşamadılar, onun için de direkt Meral Akşener’i getirmeye çalıştılar. AK Parti’deki bütün operasyonların neticesi de Bülent Arınç’ı başa getirmekti. Olmayınca da yeni operasyonların peşine düştüler. Milletimiz rahat olsun, kalbini serin tutsun. Türkiye’de darbe-marbe olmaz. Olsa da suikast olur, onun da üstesinden millet gelir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler