HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gölcük'ün Mahmuriye Köyü'nde heyelan korkusu

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'ne bağlı Mahmuriye Köyü'nde, son yağışların ardından meydana gelen heyelan, köylülere uyku uyutmuyor.

Gölcük'ün Mahmuriye Köyü'nde heyelan korkusu

Heyelan nedeniyle köy camii, okul ve evlerde derin çatlaklar oluşurken, köylüler tüm başvurularına rağmen yetkililerin inceleme yapmamasından yakındı.

Mahmuriye Köyü'nde geçtiğimiz yıllarda da zaman zaman meydana gelen ve bu yıl son kar ve yağmur yağışlarının ardından başlayan heyelan sonucu cami, okul ve 10 evin duvarları ve zeminlerinde derin çatlaklar oluştu.

'BİRAN ÖNCE TEDBİR ALINMALI'

Toprak kayması nedeniyle iki katlı evinin zemininde büyük bir boşluk oluştuğunu söyleyen emekli öğretmen Neşet Gürsoy, "Marmara depreminden sonra burada ev yapmaya karar verdim. Fakat belirli zamanlarda yaşanan toprak kayması nedeniyle evimizin altında ciddi boyutta bizi korkutan bir boşluk oluştu. Evimizin heyelanda kayıp gideceğinden tedirginiz. Belediye yetkililerine bir çok kez söylememize rağmen bir sonuca ulaşamadık. Biran önce tedbir alınmasını istiyoruz" dedi.

'EVLERDE DERİN ÇATLAKLAR VAR'

Köy sakinlerinden Ahmet Salman heyelan nedeniyle köydeki evlerde çatlaklar oluştuğunu söyleyerek konuşmasını söyle sürdürdü:

"Yoğun yağışlarda köyümüzde heyelanlar meydana geliyor. Toprak zeminde oluşan kaymalar evlerde derin çatlaklar oluşturdu. İnsanlar korku içersinde evlerinde oturuyor. Yetkililerin biran önce bu duruma el atıp sorunumuzla ilgilenmesini istiyoruz. Yoğun yağışlar başladığında yine toprak kaymaları meydana gelecektir" diye konuştu.

'BELEDİYEYE BİR ÇOK KEZ BAŞVURDUK'

Gölcük Tersanesi'nden emekli Bekir Uğurlu toprak kaymalarının köy sakinlerini canından bezdirdiğini söyleyerek, "Köyümüzün bulunduğu alanda eski yıllarda gölete benzer büyük su birikintileri oluştuğu söyleniyordu. Dağdan gelen yağmur sularının kademe kademe indirilmesi gerekiyor. Ya da büyük bir istinat duvarı yapılarak toprak kaymalarının önüne geçilmesi gerekiyor. Köy sakinleri için ciddi bir sorun haline dönüştü. Zaman zaman bu sıkıntılarımızı yetkililere iletsek de şu ana kadar bir sonuca ulaşamadık" diyerek ilgisizlikten yakındı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler